ÖRNEK DAYANIŞMA!


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen yardımlaşma ve dayanışma gecesi İskenderun’da tüm kesimleri buluşturdu.

Beyaz Saray Restoranda gerçekleştirilen dayanışma, birlik ve muhabbet gecesine İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, İskenderun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, STK ile davetliler ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Nermin Kaynar’ın yaptığı dayanışma, birlik ve muhabbet gecesinde konuşan İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz, Alevilerin bu ülkede lokmalarını birlikte ve eşit paylaşmak, devletin her kademesinde eşit olmak istediğini belirterek “Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, vergisini veren vatandaşlarız” dedi.

Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de dünyada ekonomik sosyal ve kültürel gelişimimin tamamlayan ülkelerin tamamında demokrasi kültürünün geliştiğine dikkat çekerek, “Ana kaynağın demokrasiyle birlikte hukuk kültürünün, eşit haklar ve insan haklarının gelişmesidir. Bugün Hatay İskenderun’dayız tam da bu toprakların ne kadar çeşitli olduğunu gösteren yerde bulunuyoruz. Bu çeşitliliği koruyabildiğimiz sürece ülkemiz büyük bir ülke olabilecek” diye konuştu.    

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının dayanışma gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İskenderun hoşgörü, medeniyetler, her türlü inancı, her türlü görüşü şehri, mezhebi en güzel şekilde barındırıp, yaşayan özel bir ilçemiz. Biz farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyoruz, onun için bizim farklılıklarımız zenginlik olacak ama bu hiçbir zaman için birliğimize beraberliğimize en ufak bir zeval getirmeyecektir” şeklinde konuştu.

Murat Güler ve Murat Aydın’ın sazlarıyla sözleriyle renk kattığı gecede konuklar halaylar çekti, bol bol sohbet etme imkanı buldu.