‘BİZ HER ZAMAN ASKERİMİZİN YANINDAYIZ’


ADD tarafından Atatürk Tören Alanı’nda dün yapılacağı belirtilen ‘Şehitlerimize Saygı’ etkinliği, dernek yönetimi tarafından içinde bulunulan hassas durum gerekçesi ile ileri bir tarihe ertelendi.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte geldiği İGC’de konuyla ilgili açıklama yapan ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, ülkemizin hassasiyetlerine harfiyen uyduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Biz Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu olarak içinde bulunduğumuz çok hassas durumu gözeterek yapacağımız etkinliği ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. ADD’nin tüm şubelerinde aynı etkinlik kararı alınmıştı. Hiçbir Türk evladının şehit olmasını asla istemeyiz. Biz her zaman askerimizin yanındayız. Bize göre yanlış politika izleniyor. Yunanistan, yenilmesine rağmen Atatürk’e Barış ödülü vermiştir. Türkiye’nin kurtuluşu Atatürk ilkelerine uymaktan geçer. Çeşitli ülkelerle birleşerek paktlar kurması da barış içinde yaşamak içindi. Atatürk bugünleri o günden görmüştür, o yüzden çok büyük bir liderdir.”

İGC Başkanı Veysel Cıncık, çok sayıda şehidimizin olduğu şu dönemde ADD’nin gösterdiği bu hassas yaklaşımın doğru olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ