TAKİP EDİYORUZ, SONUÇLANDIRIYORUZ!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte 45 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.
İskenderun Belediyesi Brifing salonunda muhtarlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tanıtım filmi ile toplantıya başlayarak, “Hangi partiden olursanız olun, hangi partiye oy vermiş olursanız olun hepimiz birlikte İskenderun’a hizmet etmek için geldik, amacımız tek. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olacak. Eksiğimiz var, farkındayız. Bana herkes ulaşıyor. Hiç kimse başkana ulaşamıyorum diyemez. Çünkü iletişime önem veriyorum. Bir bütün olarak birlikte hareket edeceğiz. Her hizmeti takip ediyor, sonuçlandırıyoruz. Tüm eksikleri tamamlayacağız” dedi.

‘YEŞİL ALANLARIMIZI ARTIRIYORUZ’
Göreve geldiği günden bugüne zamanın hızlı aktığını bir yılı doldurmak üzere olduklarını ifade eden Başkan Tosyalı, imardan, park bahçe çalışmalarına çalışanların promosyonundan ziraat bahçesi konularına A’dan Z’ye yaptıkları projelendirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Önemli başlıkların yer aldığı sunumda konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Önceki yönetim tarafından TÜRGEV’e 49 yıllığına verilen yeri geri aldık. Şerhi kaldırdık. Bilim ve Sanat Merkezi’ne tahsis edeceğiz. Burası bilim yuvası olacak. Ziraat bahçesini girişimler sonucunda aldık. Burası cazibe merkezi olacak. Bu muazzam yeri çok önemsiyorum. Çok güzel bir proje hazırlayıp, 15 ilçenin faydalanacağı bir konsept kazandıracağız” dedi.

Başkan Tosyalı ayrıca, 5 Temmuz Stadı’nın yerine TOKİ tarafından yaptırılacak Millet Bahçesi’ne yakında başlayacaklarını belirterek, “Bize bir kuruş maliyeti olmayacak. Yeşil alanlarımız artıyor. Hemşerilerimizin nefes alacağı mekanları artırıyoruz. Yeni stadyumu ise İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsüne yapılması için ön izin ve işlemler tamamlanarak protokol aşamasına gelinmiştir” dedi.

DEV SPOR TESİSLERİ KAZANIMI
Başkan Tosyalı, “2019 yılının son günlerinde Gençlik ve Spor Bakanımızın İskenderun’a ziyareti sırasında spor toto teşkilat başkanlığı ile belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde 5 adet çok amaçlı basketbol sahası, 10 adet mahalle tipi futbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzunun yerleri tespit edilmiş olup, yapım ve ihale sürecine çok kısa sürede geçilecektir” dedi.
Meydan mahallesinde 21 dönüm yerin tapusunu aldıklarını aktaran Başkan Fatih Tosyalı, “Çarpık yapılaşmayı önlemeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde hak sahiplerinin kazanım sağlayacağı bir çalışma yapıyoruz. Bizim bir kuruş bir beklentimiz yok. Yeter ki, insanlarımız refaha ve modern konutlara kavuşsunlar” diye konuştu.

KÜLTÜR SARAYIMIZ AÇILDI
Yenilenen Belediye kültür sarayının açılışını yaptıklarını hatırlatan Başkan Fatih Tosyalı, “Kültür Sarayı’nı A’dan Z’ye her yerini değiştirdik, restore ettik. Çok güzel oldu. Burası İskenderunlular’ın kullanabileceği çok modern bir mekana dönüştürdük. Hayırlı olsun” dedi.
Sosyal tesislerin bakım ve onarımı hakkında da konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Eski Doğan Gazinosu’nda restaurant havasında olacak. Yemek çeşitleri yanında, üst katı gençlerimizin kitap okuyabileceği, çok sayıda kitabın olacağı bir model kazandırdık” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ TESİSİ DENİZCİLER’E
Bir çok hizmet projesi hakkında bilgi veren Başkan Fatih Tosyalı, Küçük Sanayi sitesi yeri için Denizciler’de 540 dönüm orman vasfını yitirmiş arazi var. Değerlendirmeye çalışıyoruz. Milli Emlak ile görüştük. Süreç başladı” derken, sahilde spor kompleksini de yenilediklerini aktardı.
Kültür evlerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun’da 17 adet kültür evi var. Biz bu sayıyı 19’a çıkardık. Bu sayıları artırmak istiyoruz” diyerek, Kitap fuarına gösterilen ilgiden ötürü halka teşekkür etti.

‘İMAR PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK’
Başkan Tosyalı, “1/1000’lik plan askıda. İtiraz olmayan yerlerde 22 Şubat’ta inşaata başlanabilecek. 200 ana iş koluna hitap edecek bu planı 8 ayda düzenledik. İskenderun’da bir canlanma olacağına inanıyorum. Spor bakanımız 20 tesis sözü vermişti. Mahallerde ihtiyaç tespiti yaptık. Çalışmalara başladık” dedi.

İNİŞ RAMPASI PROJESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLIYOR
Başkan Fatih Tosyalı, UKOME ile trafiğin durumunu görüştüklerini belirterek, “Tayfur Sökmen’de iniş rampasının yer teslimi yapılmıştı. Müteahhit firma önümüzdeki Çarşamba günü işe başlıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışıyoruz. Kendilerine teşekkür ederim. Bu proje 3 ayda tamamlanacak” dedi.
Kent konseyinin 28 Şubat tarihinde genel kurulunu yapılacağını hatırlatan Başkan Fatih Tosyalı, “Herkesin desteğini bekliyorum. Başkan yardımcılarımızla birlikte çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Muhtarlarımızın desteği için de ayrıca teşekkür ederim. İskenderun’da çok sayıda gayrimenkul var. Tek tek araştırıyoruz. İşgali önlüyoruz” diye konuştu.

Başkan Tosyalı son olarak, “İskenderun’un gelirleri az. Kayıp kaçağımız var. Ruhsatsız işyerleri var, emlak vergisi, reklam ilan geliri tam anlamıyla bize dönmüyor. Bu konuda hassas olmalıyız. Topladığımız paralar şehre hizmet olarak dönüyor” dedi.

İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç ve mahalle muhtarları, Başkan Fatih Tosyalı’ya hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

MUHTARLIK OFİSİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun’da görev yapan mahalle muhtarları için Çay Mahallesi İskenderun Plaza yer tahsis edildi. Muhtarlık ofisinin açılışına Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belediye Başkan yardımcıları ve 45 mahalle muhtarı katıldı.
Düzenlenen açılış programında bir konuşma yapan Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun’da görev yapan muhtarlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Halka hizmet noktasında sürekli görüşüyor, ziyaretlerde bulunuyoruz. İskenderun’da görev yapan muhtarlara daha rahat çalışabilecekleri bir ortam için Belediye olarak güzel bir çalışma ofisi hazırlandık. Önceden olduğu gibi bundan sonra da mahalle muhtarlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Muhtarlarımıza odalarının yanında, koltuk, masa, sandalye gibi yeni ofis malzemeleri aldık” dedi.

MUHTALARDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Mahalle Muhtarları işse İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya kendileri çalışma ofisi tahsis ettiği için teşekkürlerini ileterek, “Sıcak bir ortamda, hep birlikte sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız. Bu imkanları sağlayan belediye başkanımız Fatih Tosyalı’ya çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler.
Haber: Yılmaz AKPINAR