ÖRNEK VATANDAŞ!


İskenderun’da duyarlı bir vatandaş, önceki gün akşam saatlerinde bir bankanın ATM’sinde işlem yapmak isterken, bir önceki kullanıcının yarım kalan işlemi sonucu iade edilen parayı sahibine ulaştırmak için çaba harcamıştı.

İskenderun Cumhuriyet Meydanı’ndaki özel bir bankanın önündeki ATM’ye gelen Mert Yılmaz, Bankanın ATM’sinde yarım kalmış işlemin süre istediğini iptal etmesiyle para yatırılan bölümünden çok miktarda para iadesiyle karşılaştı.

Bankanın kapalı olması nedeniyle, içeri teslim edemediğini aktaran duyarlı vatandaş Mert Yılmaz, “Benden önceki kullanıcının işleminin yarım kalmış, ek süre istiyordu, bunu onaylamadım kendi işlemimi başlatmak için hayır dedim. Direkt para girişinden yüklü miktarda para geldi. Paranın meblağsı bende, sahibini de orada bulamadım. Saat 17.00’ye yaklaştığından bankada kapanma durumundaydı. Ben gerekli yerlere müracaat ettim. Karakola başvurdum, ifademi verdim” dedi.

Paranın sahibini teslim edilmesi için bankaya gelen Mert Yılmaz, ATM önünde durumu haber ekibimize anlattıktan sonra parayı bankaya teslim etti. Banka görevlileri ise paranın sahibine ulaşarak paranın teslim alınmasını istedi. Parayı bulan Mert Yılmaz ise paralı sahibine kadına teslim etti.
Haber: Cuma KESEROĞLU