YARDIM BEKLİYORLAR!


İskenderun Düğünyurdu mahallesinde yaşayan Hamoğlu Ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar. 26 yıldır aynı yerde zor şartlar altında ailesiyle yaşamaya çalıştıklarını dile getiren Hacer Hamoğlu, engelli olan kocası ve çocuklarıyla yaşam mücadelesi verdiklerini anlattı.

Evine girmek için çamurlu yollu kullanmak durumunda kalan aile iki odada tüm yaşamlarını geçirmek zorunda kalıyorlar. Mutfağı da oturma odası da aynı yerde bulunan Hacer Hamoğlu, kendilerine yardım edilmesini istiyor.

Görenleri iç sızlatan evde yaşamaya çalışan Hacer Hamoğlu, “Eşimde çalışamıyor. Ayağından engelli ve 3 aylık maaşı da kesildi. Bir oğlum askerden yeni geldi diğeri de şimdi askere gidecek. Askere gidecek olan oğlum evimizi geçindiriyordu şimdi ne yapacağız bilmiyorum dedi.

EVİN DAMI SU AKITIYOR
Baba Mustafa Hamoğlu ise devletin kendisine sahip çıkmasını istediğini ve kesilen 3 aylık engelli maaşının yeniden bağlanmasını istediğini söyledi.
Yağmur yağdığında evlerine suyun girdiğini ve yemekleri suyun altında yaptığını belirten Hamoğlu, “Bir tek isteğim var. Güzel ve damı akmayan bir evde yaşamak istiyorum dedi.

Mahalle sakinlerinin yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan aile çalışan çocuklarının da askere gidecek olmasıyla ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Devlete ve siyasetçilere çağrıda bulunan Hamoğlu ailesi, “Çok perişanız, bizlere yardım edin” açıklamasını yaptılar.
Haber: Cuma KESEROĞLU