BELİBAĞLI VE BULUZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ


Mustafa- Süheyle Belibağlı’nın Avukat kızları Melis ile geçmiş yıllarda İskenderun’da Gümrük Müdürü olan Çetin- Hülya Buluz’un oğulları işadamı Anıl, nişanlanarak evliliğe ilk adımını attılar.

Nişan törenine; ailelerin yakın akrabaları, arkadaşları ve Ekinciler Holding yönetim kurulu üyesi sanayici Recep Ekinci de katıldı.

Recep Ekinci, genç çiftlerin yüzüklerini takmadan önce nişanda takılan tek taş yüzüğün ne anlama geldiğine dair açıklamalarda bulundu.

Ekinci, “Yüzüğün parmağa geçirilen halkası Dünya’yı aynı zamanda erkeği temsil eder. Tektaş pırlanta kısmı ise Ay’ı temsil eder. Dünya değişim göstermezken, ay dört değişimle ayları ve mevsimleri belirler. Kadın da ay gibi değişimlerle aileyi şekillendirir. Erkek için kadın tek taş gibi tektir. Nişan yüzüğü sağ elin yüzük ‘VENA AMORİS’ parmağına takılma nedenine gelince; çevreye artık ben kalben bağlandım. Bağlılığın ilanıdır. Tüm davranışlarıya daha dikkatili döneme girdiğinin işaretidir” dedi.

’BİRBİRİNİZİ DEĞİŞTİRMEYE UĞRAŞMAYIN’
Sanayici Recep Ekinci nişanlı çiftlere, mutlu olabilmenin sırrı ile ilgili şu üç nasihatte bulundu:
“Hayat standardınızı ego tatminlerinize göre değil, gelirlerinize göre belirlerseniz, maddi sıkıntı yaşamadan huzura erersiniz. Birbirinizin mesleklerine saygı duyarsanız, manevi huzura erersiniz. Evlilik müessesi sosyo-kültürel değişim yeri değil, birbirinizi değiştirmeye uğraşmayın, birbirinizi geliştirmeye uğraşın. Bu da toplumdaki sosyo-piskolojik saygınlığınızı pekiştirir. Mutluluğun gizemli sırrı bu üç kuramın için de gizlidir.”

Sanayici Recep Ekinci’nin nişan yüzüklerini takmasıyla, Gelin adayı Avukat Melis Belibağlı ile Damat adayı Lojistik uzmanı Anıl Buluz evlilik yolunda ilk adımı attılar.
Haber: Yılmaz AKPINAR