ATSİAD’TA CHP’Lİ VEKİLLERLE HATAY ZİRVESİ


CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşinsanları Derneği (ATSİAD)’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler, işinsanlarıyla görüş alış verişinde bulundular. ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz, yönetim kurulu ve üyeler tarafından karşılanan CHP’li Vekiller Şahin ve Güzelmansur, siyaset konuşmadılar, hizmet ve proje merkezli bir sunum yaptılar. İktidar-Muhalefet vekillerinin bir arada Hatay’ın menfaatleri doğrultusunda çalışmaları ATSİAD üyelerinden büyük takdir gördü.

ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yılmaz, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin Hatay’ın geleceğine katkı sunmak adına birlikte hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtirken, dernek üyelerinin kurduğu ATSİAD A.Ş.’nin yakında bir yatırım müjdesi vereceğini söyledi. ATSİAD A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Sağır, bölge ekonomisini harekete geçirecek adımların atılmasını memnuniyet verici olarak niteledi ve sahil şeridinin turizm odaklı planlanması, düzenlemelerin yapılması halinde bölgenin turizm cazibe merkezi haline geleceğine vurgu yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın gelişmesi, ticari olarak büyümesi, yatırım yapılması ve işsizliğin çözülmesi üzerine yoğun çaba içerisinde olduklarına vurgu yaptı.Arsuz’un geleceğini olumlu yönde etkileyecek, Arsuz Samandağ yolu, Hado ve Serinyol Madenli yolu, İskenderun Taş Ocakları mevkiinin ağaçlandırılması, 10 milletvekilinin Hatay için elele vermesi, Amanos tüneliyle ilgili olumlu gelişmelerle birlikte İskenderun’da lojistik köy kurulması konularında açıklamalar yapan Vekil Suzan Şahin, tüm bu gelişmeler ışığında Hatay’ın gelişmesi, büyümesi için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

10 MİLLETVEKİLİ HATAY İÇİN ELELE VERDİK
Hatay’ın genel hizmet eksikleri, yapılan ve projeleri hazırlanan hizmetle ilgili AK Parti ve MHP ile Hatay’ın 10 milletvekiliyle birlikte attıkları adımları aktaran CHP’li vekiller, vergi tahsilatında yedinci sıradaki Hatay’ın genel bütçeden aldığı payın arttırılması için 10 milletvekili olarak yoğun çaba sarfettiklerini vurguladılar.

MADENLİ SERİNYOL YOLU HBB’NİN GÜNDEMİNDE
Devlet eliyle ve Hatay Büyükşehir üzerinden yapılan veya planlanan çalışmalara dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hado’nun Arsuz’a büyük katkısı olacağı gibi Madenli Serinyol yolunun da Büyükşehir tarafından yapılacağını hatırlatarak, Arsuz Samandağ yolunda eksik kalan Km’lik bölümünün bakanlık tarafından yapılmasını talep ettiklerini söyledi.Serbest bölge, lojistik köy, hassa tüneli konularında AK Parti ve MHP milletvekilleriyle birlikte ortak hareket ettiklerini belirten CHP Milletvekili Suzan Şahin, Hassa Tünelinden büyük oranda yararlanacak Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş milletvekilleriyle de birlikte çalıştıklarına dikkat çekerken, Hassa Tüneliyle birlikte İskenderun’da lojistik köy kurulması için de Ulaştırma Bakanlığının çalışma içerisinde olduğunu ifade etti.
Hassa Tüneli yatırımı üzerine önemli açıklamalar yapan Suzan Şahin, ekonomik kriz nedeniyle İsviçreli bir yatırımcıyla ‘Yap İşlet Devret’ modelinde görüşmelerin olumlu bir zeminde ilerlediğine vurgu yaparken, Gaziantep milletvekillerinin İsviçreli yatırımcıyla doğrudan görüştüğünü söyledi.

‘TAŞ OCAKLARININ YERİNİ AĞAÇLANDIRMADAN BIRAKMAYIZ!
’İskenderun’da taş ocaklarının sözleşmesinin bittiğini hatırlatan Şahin, firmaların boşalttığı taş ocağı alanını ağaçlandırmadan işin peşini bırakmamak kararlılığına vurgu yaparken, firmaların ağaçlandırma yapmadan bölgeyi terk etmesinin kanunlara aykırı bir durum olduğunun altını çizdi.

‘HATAY İÇİN TÜM YOLLARI KULLANIYORUZ’
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da yaptığı konuşmada, Hatay’ın hakkını alabilmek adına tüm bölge milletvekilleriyle birlikçe çalıştıklarını belirterek, Dışişleri komisyonu üyesi olarak gittiği tüm yurtdışı ziyaretlerinde Hatay ekonomisini canlandıracak görüşmeler yapmaya gayret ettiğini söyledi.
Ziyaretin sonunda CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’a ilk ziyaretinin anısına ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.
HABER MERKEZİ