SERİNYOL’DAN MADENLİ’YE ÜÇ ŞERİTLİ YOL!


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT’de yayınlanan Yeni Bir Gün adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Can Bedros Çapar’ın moderatörlüğünü üstlendiği programda gündemi değerlendiren Başkan Savaş, “HADO için Sayın Valimizle anlaştık. Ocak ve Haziran aylarında 1 Milyon TL vereceğiz. Madenli’de hem yaz sporları, hem yat limanı, hem de HADO olacak. Serinyol’dan Madenli’ye bir ham yol var. Önümüzdeki günlerde o yolu üç şeritli yapmayı düşünüyoruz” dedi.

HEDEF 1 MİLYON TURİST
Başkan Savaş, Hatay’da otellerin doluluk oranının yüksek olduğunun altını çizerek EXPO 2021’e doğru 1 milyon turiste ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Kültür turizminin dünya çapında ivme kazandığını belirterek, Hatay’ın deniz turizminin yanı sıra kültür turizmini de hedeflediğini ifade etti.
Kente yapılacak yatırımların önünü açmak için büyük bir emek ve çaba harcadıklarının altını çizen Başkan Savaş, teknolojinin geliştiği bir dünyada belediyecilik çıtasının da yükselmesi gerektiğini vurguladı.

EXPO 2021’de, Hristiyanlığın hac merkezi ve Hristiyan kelimesinin ilk telaffuz edildiği yer olan Hatay’a Papa Francesco’nun gelmesini istediklerini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Savaş, Hatay’ın inanç turizmi potansiyeline dikkat çekti.

‘KIRSAL KESİMİN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ’
Kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak adımlar atıldığının altını çizen Başkan Savaş, “EXPO ile birlikte kırsal kalkınmayı da güçlendireceğiz. Şu an organik ve geleneksel tarım ölmüş durumda. Zeytinyağı, defne sabunu, nar ekşisi gibi geleneksel ürünler markalaştırılmadığı için satış oranları oldukça düşük. Biz bu satışların önünü açacak çalışmalar yapacağız. Kırsaldaki insanlarımızın üretimine katkı sağlayacağız. Adem-i merkeziyetçilik anlayışıyla şehrimizi güçlendireceğiz” açıklamalarında bulundu.
Yapılması planlanan Amanos Tüneli’nin çok faydalı bir proje olduğunu belirten Başkan Savaş, bu tünelin yapılmasının ardından tünelin yakınlarına lojistik merkezlerinin kurulması ile önemli ticari ve ekonomik ilerlemeler kaydedileceğinin altını çizdi. Tünelin yapılmasının ve İskenderun’un serbest bölge ilan edilmesinin kentteki işsizliği de büyük ölçüde azaltacağını belirtti.

Başkan Savaş’ın her ilçeye eşit hizmet etmesinin takdiri hak ettiğini ifade eden gazeteciler Başkan Savaş’ın hem altyapı hem de üst yapı çalışmalarıyla tüm ilçelerin koşullarını iyileştirmek amacıyla gayret sarf ettiğini ifade ettiler. Başkan Savaş, “Böyle renkli bir şehri yönetmek kolay değil. Bu bayrağın altında mutlu hisseden, yönü Ankara’ya dönük herkese hizmet ederim” açıklamalarında bulundu.
Başkan Savaş, “Kamu bankaları belediyelere borç verecek kişi limitini aşmış durumda. İktidar belediyelerinin de bu durumda borç almadığını düşünüyorum. Burada empati yapmak lazım. Kamu bankaları zor durumda. İller Bankası bize borçlanmak için izin veriyor. Daha çok yurt dışı finans kuruluşlarının egemen olduğu özel bankalardan borç alıyoruz” dedi.

İSKENDERUN’A TENİS KORTU, NARDÜZÜ’NE FUTBOL SAHASI
Hatay’a yapılması planlanan spor tesisleri ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “İskenderun’a 4 alanlı tenis kortu yapacağız. Önümüzdeki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda orada uluslararası bir turnuva yapmayı düşünüyoruz. Bizim Arsuzlu bir çocuğumuz 12 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu. Dünya otoriteleri bu çocuğun ilk 10’a girebilecek kapasitede olduğunu söylüyor. İskenderun’da tenis çok başarılı, altyapıya katkı sağlasın, oradaki tesisler zenginleşsin diye Nardüzü tarafında Arsuz Belediyesinin sahip olduğu alana hem tenis kortları hem de futbol sahası yapacağız. Bu şekilde alanı olan tüm ilçelerimize sesleniyorum. Kimde alan varsa versin ben spor salonu yapacağım” dedi.

İlçelere yapılması planlanan spor alanları ile ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “İskenderun için kompleks projemiz hazır. Aynı şekilde Kırıkhan, Defne ve Altınözü’nde de projelerimiz var. Bizim arazilerimizin olduğu her yeri projelendirdik. Şu anda büyükşehir belediyesinde 3 Milyar 600 milyon TL’lik proje var, bu hiçbir belediyede yok” dedi.

‘HADO KONUSUNDA VALİ DOĞAN İLE ANLAŞTIK’
Hatay Deniz Otobüsü projesi hakkında da düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “HADO için Sayın Valimizle anlaştık. Ocak ve Haziran aylarında 1 Milyon TL vereceğiz. Madenli’de hem yaz sporları, hem yat limanı, hem de HADO olacak. Serinyol’dan Madenli’ye bir ham yol var. Önümüzdeki günlerde o yolu üç şeritli yapmayı düşünüyoruz. Çünkü biz Hatay’ı kalkındırmak istiyoruz. Bir ülke sevgi, saygı ve sadakatle, birbirine barışık olarak kalkınabilir. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk böyle yapmış. Biz onun yolunda giderken samimiyetimizi ve sevgimizi birbirimizden esirgemeyelim. Ülkesine, devletine, milletine, insanına sadakatle sarılan hiçbir insan başarısız olmaz. Açık yüreklilikle güzelliklerimizi toplumla paylaşıyoruz. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz daha huzurlu, daha müreffeh ve sevgiyle dolu bir dünyada yaşama imkanı bulur. Bunun için biz de elimizden gelen katkıyı sunarız” açıklamalarında bulundu.

Son olarak Hatay esnafından dükkânlarına Hatayspor’un bayrağını asmalarını rica eden Başkan Savaş, “Tüm esnafımız takımımızın bayrağını assınlar. Biz bilelim ki Hatay halkı şampiyonluğa hazır. Biz şampiyonluğa hazırız siz de hazır olun” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR