İHALELER YAKINDA!


Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi ile HADO Projesi kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in katıldığı toplantıda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Arsuz- Samandağ yoluna da değindi.

‘AÇILIŞ DEĞİL, YOLUN TANITIMINI YAPTIK’
Vali Doğan, “Dün tanıtımını yapmış olduğumuz Samandağ – Arsuz yolunun ihale bedeli KDV dâhil 80 Milyon TL’ye mal olmuştur. Bugün gerçekleştireceğimiz ödeme sonucunda ihale bedelinin 60 Milyon TL kısmını ödemiş bulunuyoruz. Dolayısıyla borç yükümüzü de rahatlatmış oluyoruz. Bugünlerde gazetelere baktığımda bir takım spekülasyonlar gördüm. Dün yolun açılışını yapmışız gibi lanse edilmiş. Biz dün açılış yapmadık, asfaltlamaya hazır olan bu yolun tanıtımını yaptık. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle asfaltlama çalışmaları için en uygun hava şartlarının oluşmasını bekliyoruz. Mart – Nisan ayı gibi asfaltını dökeriz diye tahmin ediyorum. Trafik işaretlemesini de yapar yolumuzu vatandaşlarımızın hizmetine açarız” dedi.

‘ZOR KISMI ATLATTIK’
Vali Doğan, “İşimizin neredeyse % 90’lık kısmı bitmiş olup zor kısmını atlattık. Geri kalan % 10’luk kısmı en kolay kısmıdır. Dün bize eşlik eden katılımcılar gördüler. Engelleri aştık, köprüler inşa ettik. Yol güzergâhında 42 menfez çalışması yapılması planlanırken, bu sayı 74 menfeze çıktı. Bu çok büyük ve ciddi bir rakam. Hatay’ımıza tekraren hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

‘PROJEMİZİN PARASINI DA TEMİN ETTİK’
Bir başka önemli projelerimizden olan Madenli Barınağı’nı Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi olarak inşa edeceğiz. Sayın Milletvekillerimiz ile birlikte istişare ettik, kararlaştırdık. HADO yine konuşulan konulardan biri. HADO için orada yer ayırdık. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 2 Milyon TL karşılığında tahsis edip protokolü imzaladık. Oradaki 3 iskelenin bir tanesini de yatırımcılara tahsis ettik. Talepleri gereğince değerlendirerek Petek Pastanesine, Payidar Restorana ve Konak Restoran’a yer verdik. Onun dışında kalan yerleri de yine şehrimizin değerlerini öne çıkaran etkin ve nitelikli restoran, kafeterya v. b. işletmelere tahsis etmeyi planlıyoruz. Biz bu alana iki proje konumlandırdık. Bir tanesi Yat Limanı diğeri ise onun yanında yer alacak Su Sporları Merkezi. Tabi içerisinde HADO’ya da yer verdik. Özellikle söylemem gerek, HADO servisi başladığı zaman gümrük de yerini alacaktır. Pasaport kontrolleri yapılacak. Çünkü HADO’nun, Kıbrıs ve Beyrut’a yani yurtdışına yolcu taşıma planı da var. Dolayısıyla gümrük ve pasaport işlemlerinin de olacağını belirtmeden geçmeyelim. Bizimle ilgili kısmı olan Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi’nin projelerini hazırladık. Bu projemizin parasını da temin ettik. Önümüzdeki hafta içerisinde Cenabı Allah’ın izniyle ikisinin de ihalesini yapacağız. Bu işi yapabilecek firma sayısı Türkiye’de sınırlı sayıda, sanırım 2-3 firma ancak bulunmaktadır. Şartlarımıza uygun olacak şekilde bu işi hangi firma daha iyi yapabilecek ise onları ihalemize davet edeceğiz. İhaleyi alan firmanın belirtilen zaman çerçevesinde yapımını tamamlamasını sağlayacağız” dedi.

HADO Projesinin 3D sunumunun da yapıldığı toplantıya; Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR