HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ


Mersin, Adana, Hatay’da, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla valilerin başkanlığında eş zamanlı toplantı yapıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, kadına şiddetin insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, “Sıfır tolerans ilkesiyle kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki çalışmalarımızı en üst seviyede sürdürmekte kararlıyız” diye konuştu.Hatay Valisi Rahmi Doğan, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verilerini değerlendirdi.

Kadına şiddetle birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: “Türkiye’de kadına yönelik şiddetle alakalı mevzuat uluslararası standartların üstünde. Alınan tedbirlerin seviyesine baktığımızda Avrupa ülkelerinin üzerinde olduğunu görüyoruz, Ancak bu tür olayların olması bizleri üzüyor. Bu yönde hep birlikte hareket etme durumundayız. Bize gelen tüm bilgileri değerlendirip, gerekli can güvenliği ve tedbirleri almak durumundayız. “Doğan, benzer nitelikte bir toplantının tüm ilçelerde kaymakamlar başkanlığında yapılacağını sözlerine ekledi.
HABER MERKEZİ