EXPO 2021 HATAY İÇİN HAYAL OLMA YOLUNDA!


AK Parti Grup Başkan vekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2019 Aralık ayı meclis toplantısında Hatay Büyükşehir Belediyesinin araç israfları ve Hatay Expo 2021 projesi ile ilgili konuşma yaptı.
Başkan Yavuz, 10.12.2019 Tarihinde Altınözü Belediye konferans salonunda yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında; “148 adet araca yıllık 28 milyon + KDV kira ödeyen bir birimin, bir şekilde hizmetimizi, vatandaşa götürülmesi gereken hizmetleri bu şekilde Ahmed’e, Mehmet’e bireysel adrese teslim ettiğimiz zaman tasarruftan söz etmek mümkün mü” diye sordu. Başkan Yavuz şöyle konuştu;

KAÇ TANE ARACIMIZ KİRALIK?
Büyükşehre sormak istiyorum. Kaç tane aracımız kiralık? Onlar için yılda ne kadar kira ödüyoruz? Bunların yerine biz araç kiralamaların yerine az maliyetle Büyükşehre biz bunun mülkiyetini kazandıramaz mıyız?
Biz 2014 yılında ilk geldiğimizde kasko değerleriyle beraber çıkardığımızda 10 milyon küsüre mülkiyetinin kökünü alacağımız araç filosu için bir yılda ödediğimiz araç kirası sadece 13 milyon TL idi. Sadece 2014 yılı için söylüyorum. Ve 5 yıllık süreye baktığımız zaman sadece bir tek kalemi denetim raporlarına göre söylüyorum 200 milyon civarında araç kirasına ödenen rakamlardı.

‘TASARRUF YAPACAĞIZ’
Şimdi biz bunları eleştirel anlamda da doğruyu bulmak anlamında da söylüyoruz. Büyükşehre şuana kadar özellikle 2019 yılında kiralanan araç sayımız nedir? Bunlara ödenen rakam nedir?
İkinci pozisyon işçi alımında! Bir Kırıkhan’a bakıyorum, bir sabah bir akşam maşallah şehrin her tarafı insan kaynar durumda. Kaç bin kişi var büyükşehirde? Sayın Genel sekreterim burada, Lütfü bey yok ama. Buralar sadece Ahmed’e, Mehmet’e iş anlamında kapı açmak değil. Bizim görevimiz, bize emanet edilen bu şehri güzelleştirmek, insanların refah seviyesini yükseltip onların mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamaktır.

İSRAFTAN KURTULALIM
Hatay’ın ismi çok büyük, Antakya’nın ismi dünyada bir marka. Ama gelen insanlar hep şunu söylüyor, diyorlar ki; “ Biz Hatay’a çok büyük umutlarla geldik. Ama hayal kırıklığıyla gidiyoruz.” Burada bizim sizden istediğimiz şu. Hep beraber tasarrufsa tasarruf yapacağız. Hatay için yapılması gereken ne varsa hepimiz rozeti çıkartıp masanın üstüne koymaya hazırız. Ak parti gurubu olarak hatta beraber yol aldığımız Cumhur İttifakı adına da söylüyorum yapılması gereken ne varsa yapalım. Ama önce şu israftan kurtulalım. Ondan sonra ek bütçelerle, borçlanmalarla değil kendi öz kaynaklarımızın da bu belediyelere yettiğini göreceğiz.

HATAY EXPO 2021 BİTEN ORANLARIMIZ NEDİR?
İkinci bir konuda şu; Hafta sonu Kahramanmaraş Milletvekilimiz ve Genel Başkan yardımcımız Sayın Mahir Ünal bizim misafirimizdi. Aynen söylediği ifade şu; Kahramanmaraş Expo 2023. Şuan ex bağlantılarının bitirilme oranlarını söylediğini söylüyorum % 70. 2023 Ex bağlamıyla ilgili biten inşaat % 70. Geriye kalan % 30. Evet, Hatay Expo 2021 biten oranlarımız nedir? Yapılanlar nedir? Zannediyorum sıfır.

NE LAZIMSA BUYRUN DEDİK
Yarın bir gün Expo 2021 hedefine varmadığı zaman, sonuç alamadığımız zaman bunun faturasını kim ödeyecek? Bunun hesabını kim verecek? Hatay’ın dünya markası olması yönünde yakaladığımız bu fırsatın hesabını kim verecek? Biz Cumhur ittifakı olarak meclis olarak ne lazımsa buyurun dedik. Kredi dediniz önünüzü açtık. Komisyona bile havale etmedik bir ay zaman kazanalım diye. Ne dediyseniz başımızla gözümüz üzerine dedik. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız da dedik. Şuanda aynı şeyleri söylüyoruz. Bu şehirde Expo 2021 yapma şansımız olmayacak. Üstüne basa basa söylüyorum. Expo 2021 Hatay için hayal olma yolunda. Gecemizi gündüzümüze katacağız, hedefe varmak için kilitleneceğiz. Ama bu tempoyla bizim oraya varma şansımız yok. Ben tarihe bunu bir dip not olarak düşmek istiyorum. Özellikle Expo 2021 için.

‘KİMSEYE ENGEL OLMUYORUZ’
Yarın bir gün kimse demesin Ak parti gurubu, Cumhur ittifakı gurubu bize engel oldunuz, bizi çalıştırmadınız, bunun için yapamadık demeyin. Biz bugünde dâhil olmak kaydıyla dünde bugün de yapılacak ne varsa yaptık ve yapmaya hazırız.”
Başkan Yavuz’un bu konuşmalarına cevaben toplantı başkanının gerekirse hesapta soracağız demesi üzerine tekrar söz alan Başkan Yavuz; “Siz derseniz ki burada savurganlık yok. O zaman bu işi ispat etmek bize düşer. Bizim o zaman sorduğumuz sorulara vereceğiniz gerek yazılı ve sözlü bilgi edinme noktasında ki arkadaşlarımızdan gelen talepleri de sizlerde buyurun gerekli bilgileri gerekli kurumlara iletirseniz biz ordan bunları kamuoyuyla paylaşırız. Onlar karar versinler” dedi.
HABER MERKEZİ