BAKAN KASAPOĞLU İSTE MERKEZ KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI


Hatay Valisi Rahmi Doğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi açılış törenine katıldı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra; Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

‘İNSANLIĞA IŞIK SAÇACAK’
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ”Kütüphanenin bizim için çok önemli bir vasfı var.  Biliyorsunuz ki bizler kitap medeniyetinin çocuklarıyız ve bu topraklar özellikle Cemil Meriç’i yetiştiren topraklar olması hasebiyle de düşünce dünyası için, kitap için, önemli bir misyonu ifade eden topraklar ve inşallah bu kütüphanede nice milletvekillerinin, aydınların yetişeceğine ve insanlığa ışık saçacağını inanıyorum Hatay’ımıza, İskenderun’umuza, milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİ
Konuşmasının ardından protokol üyeleri ile açılış kurdelesini kesen Bakan Kasapoğlu ve Vali Doğan, daha sonra Kütüphaneyi gezdi. Kütüphane 11.500 metrekare alana sahip,  içerisinde Cahit Arf Salonu, Fuat Sezgin Salonu, Cemil Meriç Salonu, Aziz Sancar Salonu olmak üzere 4 adet salon yer almaktadır. 1 adet Konferans Salonu, 40 adet Bireysel Çalışma Odası, 2 adet Grup Çalışma Odası bulunan, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde 1000 öğrenci aynı anda kütüphaneden yararlanabilecek olup, öğrencilerin kullanabileceği 1 adet Açık Amfi, 2 Katlı Teras sosyal alanlarını da içermektedir.
Haber: Yılmaz AKPINAR