AĞLARA BALIK YERİNE ÇÖP TAKILIYOR!


İskenderun körfezinin dibi şu günlerde atık ve pisliklerden geçilmiyor. Zor şartlarda balıkçılık yapan tekne sahipleri ne yapacaklarını bilemez halde. Soğuk sıcak demeden yılın çoğu zamanını denizlerde geçiren ve evine bir lokma ekmek götürmek için varını yoğunu ağlara ve teknesine harcayan balıkçı esnafı adeta kan ağlıyor.

Balıkçı esnafı, “Biz gecenin ilk akşamında bir ümitle ağlarımızı denize attık ve sabahın ilk ışıklarında fırtına ile mücadele ede ede ağları topladığımızda görünen şu pisliklerle ağlarımızın dolduğunu gördük. Ağlarımız bozuldu. Teknemizde çalışan tayfalarımızın yevmiyelerini veremez durumdayız. Bizlerin feryadını kimler duyacak? Çaresiziz. Gelsinler bu halimizi görsünler” dediler.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ise “İskenderun Körfezi’nin her derinliği ne yazık ki sorumsuz kişilerin denize attıkları atıklarla tam manasıyla dolmuş vaziyette. Balıkçı esnafı çaresiz ve çarelerine çözüm arayışında bizlerin de yaptırımımız kısıtlı şekilde. Ancak onlara sözlü moral vermekle yetiniyoruz. Onların şu kış günü çektikleri ıstıraplarını su ürünleri kooperatifi olarak görüyor ve çareler arayışındayız. İskenderun Körfezi artık her yönüyle SOS vermektedir” dedi.