50 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU!


Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve Hatay’a iz bırakacağı en büyük eserlerinden biri olan Samandağ- Arsuz yolu dün açıldı.

Yolun açılışında ilk geçişi Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Serkan Topal ve Lütfi Kaşıkçı, HBB Başkanı Lütfü Savaş, çevre ilçe kaymakamları, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, il yöneticileri ve basın mensupları yaparak, tarihi bir ana tanıklık etti.

BUHUR YAKTILAR
Hatay’ın 50 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştüren Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ- Arsuz Yolu’nun açılışını yaptığı tarihi günde, beraberindeki heyetle birlikte yolun Arsuz’a çıkış noktası olan Kale’de büyük bir coşkuyla karşılandı.
Arsuzlu vatandaşlar, kurban keserek, buhurlar, dualar, alkışlar ve çiçeklerle karşıladığı Vali Doğan’a, yolun yapımından dolayı şükranlarını ve memnuniyetlerini dile getirdi.

Seyir halinde Samandağ’dan başlayıp Arsuz’a kadar devam eden yolun açılışında, Vali Doğan ve beraberindeki heyet, Kale mahallesine ulaştığında vatandaşların sürpriziyle karşılaştı.

Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Gebeş, Vali Doğan’a çiçek takdim ederken, özellikle kadınlar buhurlarla karşıladıkları Vali Doğan’a bol bol dua etti. Kale’nin yanısıra Konacık’ta da yoğun bir vatandaş topluluğu tarafından, büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan Vali Doğan’a vatandaşlar, Arsuz’un kalkınmasına çok büyük katkı sunacak olan yolu çok kısa bir sürede hayata geçirmesinden dolayı teşekkür etti.

Vali Rahmi Doğan’ın Hataylılara en büyük hediyesi olarak nitelendirilen ve yeni yıl öncesi açılışı yapılan 26 km’lik iki şeritli Samandağ- Arsuz yolu, İskenderun- Antakya güzergahından Samandağ’a 112 km’lik yol katetmek zorunda kalan vatandaşların çilesine son verecek.
Haber: Yılmaz AKPINAR