CUMHURBAŞKANI’NA 81 İLDEN 81 MEKTUP!


Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Türk Eğitim-Sen Genel merkezi, konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayarak TBMM’de partilerin grup baskan vekillerine iletti.

Antakya Postanesi’ne giden Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solgun ve Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık da süreci aktaran mektubu da imzalayarak Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

‘YAPANIN YANINA KÂR KALMASIN’
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık açıklamasında, “Şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte tüm illerden Sayın Cumhurbaşkanı’na mektup gönderdik. Bu çerçevede Turk Eğitim Sen Hatay 1ve 2 Nolu şubeler olarak bizde mektuplarımızı sayın Cumhurbaşkanına gönderdik. 81 ilden 81 mektup gönderen sendikamız şube başkanları, öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden yayın, söylem ve tutumlardan sakınılmasının önemine dikkat çekerek, şiddet olaylarının faillerine en ağır müeyyideler uygulanmasın istedik ve ‘Yapanın yanına kar kalmasın’ dedik” ifadesini kullandı.

EN AĞIR CEZA UYGULANSIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta şu ifadeler yer almaktadır: “Zat-ı alinizin iradesiyle ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun 112’inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Bu vesileyle gorevi başında geçmişten günümüze öğrencileri ve velileri tarafından şehit edilen meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.”
Haber: Yılmaz AKPINAR