BERFİN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


İskenderun’da Berfin Özek’in (19) yüzüne asit benzeri sıvı atarak ağır yaralanmasına neden olan eski erkek arkadaşı Ozan Ç. hakkında davanın üçüncü duruşmasına Berfin’de katıldı. Duruşma sonrası Berfin gözyaşlarına boğuldu.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya mağdur Berfin Özek ilk kez katılırken, annesi Zeynep, babası Yaşar ve ağabeyi Barış Özek ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile bazı kadın platformlarının temsilcileri salonda hazır bulundu.

Sanık Ozan Ç’nin tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, avukatı, suç vasfının değişme ihtimaline karşı süre istedi.

‘SANIĞIN OLAY YERİHDE OLDUĞU NETLEŞTİ’
Üçüncü duruşmanın yapıldığını belirten Avukat Mehtap Sert, “Kriminalden gelen rapor da yüz teşhisinin yapılamadığı ancak anatomik yapısının tanıkla uyumlu olduğuna dair rapor geldi. HTS kayıtları ile ilgili rapor geldi. Sanığın o saatlerde olay yerinde olduğu netleşti. Eşleştirmelerden. Hakim kati rapor göndermeden dosyayı savcılık makamına tevdi etti.

Savcılık makamınca iddianame kasten öldürmek suçundan düzenlenmişti. Olması gerekende buydu. Sonuçta kadının hayatını karartan bir kimyasal dökülmüştü. Ancak şimdi iddia makamınca istenen ceza öldürme kastının olmadığına dair bir hukuki değerlendirme yaptı. Biz mütalaaya beyanda bulunmak için süre istedik. 7 Ocak’a ertelendi karar verilecek” dedi.

‘YAŞADIKLARI ÖLÜM KADAR ZOR’
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin şiddete karşı duruş ile ilgili olarak burada olduklarını belirterek, “25 Kasım Dünyada kadına şiddetin kınandığı bir döneme rastladı bu duruşma. Ümit ediyoruz ki, savcılığın iddianamesine mütalaasına mahkeme katılmaz. Berfin’in şu süreçte yaşadığı şeyin korkunç bir durum olduğunun farkına varırlar. Yaşadığı acıları ve toplum içerisindeki pozisyonunu dikkate almak gerek. Berfin çok güçlü biri yine de elinden geldiği kadar kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Ama bunun ne kadar zor olduğunu ölüm kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Diliyoruz ki mahkeme iddianame mütalaa doğrultusunda bir yargılama sürdürmez. Gerektiği gibi ağır yaralama, öldürme kastı ile yaralama konumunda bir yöne eğilir ve bu yönde bir karar verir diye düşünüyoruz” dedi.

BERFİN KONUŞAMADI
Duruşmasına ilk kez katılan Berfin kadına şiddet son bulsun artık diyerek çünkü yaşadığım şeyler gerçekten kolay şeyler değildi sözlerinden sonra göz yaşına boğularak sözcükler boğazında düğümlendi konuşamadı.
Haber: Cuma KESEROĞLU