ASKERİYE YOLU AÇILSIN, İSTASYONDA DA BİSİKLET YOLU OLSUN!


Hatay Valisi Rahmi Doğan ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bugün Modern Evler kavşağında biten servis yolunun uzaması için yerinde inceleme yaptılar.
Uzun zamandır gündemimizde olan servis yolunun uzaması demek, ta Orhantepe, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’e giden yolun rahatlaması anlamına geliyor.
Zaten askeriye duvarını geri çekmiş, bu konuda geçmiş yıllarda bir güzellik yapmıştı.Bu yolun devamı gelirse, o mıntıkada trafik yoğunluğu azalabilir.
Daha da önemlisi; Az ileride Bahriyeliler ile Ağır Bakım arasında kalan geniş ve asfaltlı bir yol, uzun zamandır güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.
Bir zamanlar taş ocakları araçlarının kullandığı o güzergah, sadece otomobil ve servis minibüslerinin kullanımına yeniden açılırsa, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik karmaşıklığına çözüm açısından merhem olabilir!

Benim üzerimde durduğum bir konu daha var.
Hemen Modern Evler kavşağının karşısında istasyona giren bir kapı var. O kapı sürekli kapalı, girişine de izin vermiyorlar. (Eskiden hep istasyon yolunu kullanırdık)
Oysa o kapıdan tutun da, Tayfur Sökmen Caddesi’ne kadar olan kısımda çoğu bisikletli duvarın dış kısmında kalan kaldırımı veya E91 karayolunu kullanıyor.
Her iki durumda, tehlikeli ve yorucu oluyor.
O kaldırımı kullanmak yerine, Devlet Demir Yolları ile tıpkı askeriye gibi anlaşmaya varılıp.. İstasyon ile kaldırım arasında kalan alanı (neredeyse iki kilometre) bisiklet ve yürüyüş yolu olarak düzenleme yapılabilirse, 10 numara bir güzergaha dönüşebilir.
Bisikletle 5 dakikada sahilde olmak mümkün!
Kaldı ki, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın 11 kilometrelik bisiklet yolu projesi olduğunu biliyoruz.
Bu güzergahı da dahil edebilirsek, muhteşem olur.
Neticede, aracı olan var olmayan da..
O bölgede çok sayıda bisiklet kullanan sürücü var.
Bu önerim, hem can güvenliği hem de bisiklet kullanımına teşvik açısından verimli bir projeye dönüşebilir.
Bisiklet yollarının, çarşı merkezinde ki trafik karmaşasına ve park sorununa bir nebze de olsa çare olacağına inananlardanım.
Faydalı… Kullanışlı… İşe yarar diye düşünüyorum!