PEDALLAR, SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ!


Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi ve Özel İKEM Koleji’nin birlikte düzenlediği bisiklet turu etkinliğine katıldı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yöndem, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Daire Müdürlerinin katıldığı bisiklet turu etkinliğine özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Arsuz Belediyesi ve Özel İKEM Koleji’nin işbirliği ile bu yıl 5.si düzenlenen “Sağlık için Pedal Çevir & Hayattan Tat Al & Spor Diyabeti Yener” Bisiklet Turu Etkinliğine katılan Başkan Asaf Güven, tüm katılımcılarla birlikte bisiklet sürdü.

Özel İKEM Koleji’nden İskenderun Anıt Alanı’na kadar bisiklet süren katılımcılar, Anıt Alanı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, istiklal marşını okudu.

Ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Her insanın mutlaka bir spor branşı ile uğraşması gerektiğine vurgu yapan Başkan Güven, “Katılımın yüksek olması ve bu katılımcıların çoğunun genç olması beni mutlu etti. Spor insanların özellikle sağlığı açısından mutlaka yapması gereken etkinliklerden biridir. Sporun; futbol oynamak, yürümek, koşmak, yüzmek gibi birçok alanı vardır. Bu alanlardan biri de bisiklet sürmektir. Bisiklet sürerek trafikteki yoğunluğun azalmasına ve doğanın kirlenmemesine doğrudan katkımız olabilir. Çevreci ulaşım aracı olan bisikletin, daha çok kişi tarafından kullanılması için bu tür etkinlikleri arttıracağız. Ben başta katılım sağlayan tüm bireylere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pedallar, sağlık için dönsün” ifadelerini kullandı.
Haber: Yılmaz AKPINAR