HATAY OTOYOLU ÜCRETSİZ OLUYOR!


Erzin ilçesinden başlayıp Sarımazı gişelerine kadar olan Hatay otoyolunun kullanımı ücretsiz hale geliyor.

SIRADA AMANOS TÜNELİ VAR!
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Teşekkürler Sayın Bakanım! Bu talebi hemşerilerimiz adına Ankara’da dillendiren önceki dönem Milletvekillerimize, gündeme getirip takibini bırakmayan Hatay basınımıza, bu haklı talep konusunda Hatay için ortaklaştığımız değerli MHP Milletvekilimize ve CHP Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Ve Tabiki Hatay’ı hak ettiği konuma kavuşturana kadar birlikte koşmaya azmettiğimiz, çalışma dava ve yol arkadaşlarım değerli AK Parti Hatay Milletvekillerimize bu konudaki üstün gayretlerinden ötürü çok çok teşekkür ediyorum. Amanos Tüneli mi? Az kaldı inşallah” açıklamasında bulundu.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞUYOR
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise, “Cumhurbaşkanımıza ilettik, çok yakın zamanda inşallah çıkacak olan kararnameyle Erzin-Sarımazı otoyolu ücretsiz hale gelecek” dedi.
Başta ulaşım sektörü olmak üzere ticaret dünyasının ve vatandaşların yıllardır dile getirdikleri sorunun çözüme kavuştuğunu anlatan Yayman, “Yakında çıkacak olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle otoyolu artık şehir içi trafik işlevi görecek.  Erzin-İskenderun hattında trafiği rahatlatmak, bu bölgede gündüz ve akşam saatlerinde yoğunlaşan ulaşımı kolaylaştırmak için otoyol ücretsiz hale getirilmesi isteniyordu. Böylece bu sorun çözüme kavuşuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  

BERABER OLDUKÇA..
Bu büyük müjdenin milletvekillerinin bir ve beraber hareket etmesi sonucu alındığını ifade eden Milletvekili Yayman, “Söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır” diyerek birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi. Yayman, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan beye şükranlarımızı sunuyoruz. Biz bir ve beraber oldukça yapamayacağımız hiçbir iş yoktur” dedi. Yayman, otobanın ücretsiz hale getirilmesinden sonra ilk hedeflerinin Hassa Tünelinin açılması olduğunu sözlerine ekledi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da, “Konuyu TBMM’ne ve ilgili Bakanlığa ilk taşıyanlardan biri olarak tüm AK Parti ve CHP Milletvekillerine teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR