ERASMUS+ İLE KÜLTÜRLER ARASI BİRLİKTELİK İTALYA’DA SAĞLANDI


Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında 19-27 Ağustos 2019 tarihleri arasında İtalya’nın Quarna Sotto bölgesinde; Türkiye, Polonya, Romanya, Hırvatistan ve ev sahibi ülke İtalya’dan 5’er katılımcı ile “Culture Dance Steps” isimli gençlik değişimi projesi tamamlandı.

Belen Kaymakamlığı ve İtalya Mastronauta Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen projede katılımcılar kendi ülkelerinin geleneksel danslarını birbirlerine öğretirken topluluk önünde hareket etme ve özgüven ile ilgili tecrübeler edinip; insan doğa iletişimine, kültürel mirasın korunumu ve aktarımının önemine dair bilgilere de sahip olma fırsatı buldular.

Erasmus+ projelerinin detaylarının paylaşımı ile başlayan proje, katılımcıların kültürel miras kaynağı olan yemek kültürlerini tanıtım amaçlı kendi ülkelerine ait bir yemeği yapması ile devam etti. Omegna bölgesinde yerel halkla iç içe gerçekleştirilen final gösterisinde tüm ülkelerin danslarını hep beraber sergilemeleriyle sona erdi. İtalya Quarna Sotto Belediye Başkanı Paolo Gromme; 5 farklı ülkeden gelen katılımcılarla birebir sohbet ederken, kendi bölgelerinin tanıtımı için Erasmus+ projelerinin çok önemli olduğunu, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaymakam Hayrettin Baskın; insanların kendilerini geliştirmeleri, kültürel aktarımın devamı ve iletişim becerilerinin artırılması açısından Erasmus+ Projelerinin önemini vurgularken, kaymakamlığımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve projede aktif olarak faaliyet göstermiş olan diğer 4 üniversite öğrencisine teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR