TEKNİK AÇIDAN BÜTÜN İMKANLAR SONUNA KADAR KULLANILMALI


Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, son günlerde çıkan orman yangınlarına ilişkin, “Bu çıkan yangınları insan ve doğa katili aşağılık katil PKK terör örgütünün sözde “ateşin çocukları insiyatifi” üstlenmiştir. Bu ve bundan sonraki süreçlerde Orman Genel Müdürlüğü’nün daha titiz ve dikkatli şekilde hareket edeceğinden şüphemiz yoktur” dedi.

Başkan Musa Salık, “Son dönemlerde havanın kuru ve rüzgarlı olmasınında etkisi ile Ege ve Akdeniz’in batısında art arda bir çok yangın olayı meydana gelmiş ve binlerce hektarlık ormanımız ve canlılarımız malesef yok olmuştur.Bu çıkan yangınları insan ve doğa katili aşağılık katil PKK terör örgütünün sözde “ateşin çocukları insiyatifi” üstlenmiştir. Bu ve bundan sonraki süreçlerde Orman Genel Müdürlüğü’nün daha titiz ve dikkatli şekilde hareket edeceğinden şüphemiz yoktur. Teknik açıdan bütün imkanlar sonuna kadar kullanılmalı kurumlar arasındaki iltilaf bir an önce bitip, etkin şekilde mücadele edilmelidir.
Yapılan gençleştirme ve seyretme faaliyetleri yangın yolları artarak devam etmelidir. Bu faaliyetler hem yangın hemde terörün barınaklarını azami seviyeye düşürüp ayrıca orman köylüsüne de maddi gelir kazandırılmalıdır” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR