KÖRFEZDE GEMİLERİN DİZİLECEĞİ GÜNLER YAKIN


İskenderun LimakPort yönetiminin yurtiçi ve yurt dışında başlattıkları Irak’a giden ticari yükler için en yakın ve en güvenli yolun İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in en uygun limanının da LimakPort İskenderun Limanı olduğu noktasındaki çabalar, sonuç vermeye başladı.

Bu çerçevede Irak Limanları Eski Genel Müdürü ve Irak Ulaştırma Bakanı Eski Danışmanı Kaptan Salah Khudair Abood Al Ledanı, LimakPort İskenderun Limanı’nı ziyaret etti.

Limakport İskenderun Limanı Genel Müdürü Gündüz Arısoy ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü tarafından ağırlanan Kaptan Salah Khudair Abood Al Iedanı, Basra körfezi üzerinden Bağdat’a giden Avrupa ve Amerikan yüklerinin İskenderun Limanı üzerinden bölgeye ulaştırılması için neler yapılabileceği konusunda Limak yönetimi ile istişarede bulundu.

AKDENİZ’İN SON NOKTASI İSKENDERUN LİMAKPORT LİMANI
Limakport’un bir diğer önemli ziyaretçisi ise Türkiye Irak Sanayici ve işadamları derneği başkanı Nevaf Kılıç oldu. Limak yönetimini ziyaret eden Nevaf Kılıç İskenderun Limanı’nın uluslararası standartlarda hizmet veren, Akdeniz’in en büyük konteynır terminali konumunda olduğunu ve potansiyelinin farkında olduklarına vurgu yaparak şöyle konuştu;

“Akdeniz’in son noktası İskenderun Limakport Limanı. Burası daha önce Irak tarafından ciddi anlamda kullanılmıştı. Irak’a Akdeniz’deki en yakın liman konumda olan Limakport’a bizlerde bundan sonraki süreçte çalışmalarımızla destek olacağız. Önümüzdeki 28, 29, 30 Eylül’de Erbil şehrinde 2. Türkiye Arap Kürdistan bölgesel yönetim yatırımları ve ticaret zirvesini yapıyoruz. Bu zirveye Türkiye’nin önemli işadamlarını davet ediyoruz, İnşallah İskenderun Limakport’u orada da tanıtacağız. Hedefimiz bundan sonraki süreçte Irak’ın 18 vilayetinde Limakport’u tanıtmaktır. Zaten kendileri üyemiz oldu hayırlı olsun, bundan sonra Türkiye Irak sanayici ve iş adamları derneği olarak bizler her türlü desteği vermeye hazırız, kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

AMACIMIZ İSKENDERUN’U ORTADOĞU’DA İYİ TANITABİLMEK
Limakport İskenderun Limanı Transit Bölge İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında amaçlarının İskenderun’u orta doğu ülkelerinde en iyi şekilde tanıtmak olduğuna vurgu yaptı.

Ünlü “Amacımız İskenderun körfezini bölgede eski canlılığına kavuşturmaktır. Körfezde gemilerin sıralandığı günleri hep birlikte görmek en büyük hayalimiz. Bizlerde Irak’ta Bağdat’ta Basra’da İskenderun körfezini en iyi şekilde tanıtmak için Türkiye Irak sanayici ve iş adamları derneği üyesi olduk, bundan sonra daha aktif olarak çalışmalarda bulunacağız” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR