ŞEHRİMİZİ TIPKI EVİMİZ GİBİ TEMİZ TUTMALIYIZ!


Daha güzel bir çevre için farkındalık oluşturmaya çalışan MHP İskenderun Kadın Kolları, Atatürk Anıt Alanı’nda temizlik çalışması yaptı. MHP Kadın Kolları üyeleri adına açıklama yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya “Daha temiz bir İskenderun projesine destek vermek amacıyla sahilde temizlik çalışması yaparak şehrimize katkımız olsun istedik” dedi.

Yerlerdeki çöpleri tek tek toplayan MHP İskenderun Kadın Kolları üyeleri vatandaşları da daha duyarlı olmaları noktasında uyardı.
Fatma Kaya açıklamasında, “Temiz bir çevre temiz bir İskenderun olsun istiyoruz. İskenderun bizim, İskenderun’u temiz tutmak da bizim görevimiz. Umarım bizi gören tüm duyarlı vatandaşlar döktükleri o çöpleri toparlayıp öyle giderler. Şehrimizi tıpkı evimiz gibi temiz tutmamız gerekiyor. Temizlik imandan gelir. Çöplerimizi toplamamız lazım. Sahili nasıl görmek istiyorsak çevreyi öyle bırakmamız lazım” dedi.
Başkan Kaya, “Üzülerek görüyoruz ki; yaz aylarının başlamasıyla birlikte çevre kirliliğinde artışlar oluyor.
Toplu kullandığımız piknik alanları, denize kıyıları, park, bahçe, cadde ve sokaklada vatandaşlarımızın çevre temizliği hususunda daha fazla duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Çöplerimizi kesinlikle çevreye atmamalı, cam, plastik ve kağıt gibi atık maddelerin geri dönüşümünü sağlayarak doğamıza katkıda bulunmalıyız. Aydınlık geleceğimizin umudu olan çocuklarımızı da çevre kirliliği konusunda bilinçlendirmeli onlara iyi birer örnekler olmalıyız.

Ben inanıyorum ki el birliği ile şehrimizi daha temiz, daha yaşanılabilir örnek bir şehir haline getirebiliriz. Temiz çevre, temiz bir gelecek demektir.
Gelin, çevre kirliliğini önlemek için neler yapabileceğimize bakalım; Çöplerimizi kesinlikle çevreye atmamalı, cam, plastik ve kağıt gibi atık maddelerin geri dönüşümünü sağlayarak doğamıza katkıda bulunmalıyız. Plastik tabak, bardak gibi eşyaların yerine karton olanları tercih etmeliyiz. Evimizde kağıt havlu yerine bez havlu kullanmalıyız. Naylon poşet kullanımını azaltmalıyız.

Alışverişlerimizde yeniden kullanılabilir çantaları kullanmalıyız. Yeşil alanları arttırarak orman tahribatını önlemeliyiz. Ozon tabakasına zararı olan herhangi bir üründen kaçınmalıyız. Enerjide yenilenebilir kaynaklar kullanılmalıdır. Kısa mesafelere arabayla gitmek yerine, yürümeyi tercih etmeliyiz. Tıbbi atıkları su ve toprağa karışmayacak şekilde yok etmeliyiz. Sanayi bölgelerinde atık su arıtma tesisleri kurmalıyız. Tüm yiyeceklerin üçte birinden fazlası israf edilmektedir. Yiyecekleri ihtiyaçlarımızı karşılayacak ölçüde almalıyız. Bu tür önlemler ülkemizin kaynaklarını yerinde kullanmamızı sağlayacak, ekolojik değerlerimize sahip olmamıza imkan tanıyacaktır. Daha güzel bir şehir, daha güzel bir çevre için farkında olup farkındalık yaratalım. İlimiz, İlçemiz ve Cennet Vatanımın her köşesinde bu çalışmamızı hayata geçirecek tüm vatandaşlarımızın görsellerini ve isimlerini bizlere ulaştırdıkları takdirde çalışmalarını paylaşacağımızıda buradan duyurmak istiyorum.

Bugün bu farkındalık çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayarak, yanımızda olan İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı beyefendiye, MHP İskenderun ilçe başkanımız Turan Bozkurt ve ilçe yönetimimize, İskenderun Ülkü Ocakları başkanımız Bünyamin Saraçoğlu ve yönetimimize, belediye başkan yardımcılarımıza, Belediye meclis üyelerimize, Asena birim başkanımız ve yönetimimize, Belediye daire müdürlerimize, Tügva başkan ve yöneticilerine, Kadem başkan ve yöneticilerine, Türkav, Türk Büro-sen, Türk Eğitim-sen, Türk sağlık-sen, başkan ve yönetimlerine, etkinlikte büyük emekleri olan kadın kolları üyelerime ve katılım sağlayan kıymetli hemşerilerime değerli arkadaşlarıma teşkilatım ve şahsım adına çok teşekkür ediyor, iyi ki varsınız diyorum.
Temiz kalpler var oldukça çevremiz temiz, memleketimiz güzel olacaktır.”

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Belediye meclis üyeleri Emir Selim Yazar, İbrahim Yavuz, Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu’nun da katılarak, destek verdiği etkinlikte sahilde boydan boya temizlik yapıldı. Başkan Fatih Tosyalı, MHP yönetimine teşekkür ederek, “El birliğiyle şehrimizi temiz tutacağız” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR