ÖZEL SERGİYE YOĞUN İLGİ


Arsuz’da eğitim veren Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından tertip edilen “Resim ve El İşleri Sergisi” açılış töreni, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İskenderun Prime Mall Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirlen sergi açılışına; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakam Refiki Ali Cemal Altınöz, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Yılmaz Yumuşak ve çalışma ekibi ile özel eğitime tabi özel çocuklarımız ve aileleri iştirak etti.

Kaymakam Yönden, özel çocuklarımızın özel yetenekleriyle elde edilen el işi ürünlerin sergilendiği stantları ve resim sergisini tek tek ziyaret ederek, sergiye çıkartılan ürünleri beğeniyle inceledi.

Arsuz Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yılmaz Yumuşak açılış öncesinde yaptığı açıklamada; “Okulumuz Arsuz, İskenderun ve Belen ilçelerinde ikamet eden Orta ve Ağır Düzeyde Zihinsel Engelli öğrencilerin eğitim aldığı Devlet okuludur. Okulumuzda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyine denk gelen; birinci, ikinci ve üçüncü kademe olarak adlandırılan 3 okul türü bulunmakta, toplamda 65 öğrenci eğitim almaktadır. Bu yönüyle üç ilçe içerisinde tek okuldur. Bu öğrencilere 26 öğretmen, 2 yardımcı hizmetli personel, 8 stajyer öğrenci, 5 rehber personel ve 5 servis şoförü olmak üzere toplamda 46 personel ile eğitim hizmeti vermekteyiz. Büyük ölçüde üçüncü kademe öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ve açılışını gerçekleştireceğimiz bu sergi bizim açımızdan üç nedenle önemlidir. Birincisi, imkân ve yeterli destek sağlandığında öğrencilerimizin neleri başarabileceklerini göstermek, ikincisi elde edilecek gelir ile okulun kapasite ve yeterliliklerinin arttırılarak öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim almalarını sağlamak, üçüncüsü ise öğrencilerimiz ile ilgili toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaktır. Bu amaçlarımıza ulaşma çabası içerisinde, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Arsuz Kaymakamı Sayın Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden’e, Arsuz Belediye Başkanı Sayın Asaf Güven ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Dönmez’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Yıl boyunca özveri ile çalışan, öğrencilerinize bağımsız yaşam becerilerini kazandıran değerli öğretmenlerimize, velilerimize ve Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Meryem Özgü Muslioğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımlarınız ile bizlere güç katan ve bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize de destekleriniz için teşekkür ediyorum. Son olarak sergi alanını bizlere tahsis eden ve desteklerini esirgemeyen PrimeMall Alışveriş Merkezi Yönetimine de okulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.