‘FARM THE CITY’ PROJESİ İLE DAHA ÇOK YEŞİL ALAN


Erasmus+ programı kapsamında Arsuz Kaymakamlığı tarafından yürütülmekte olan “Farm The City“ projesi çevresel farkındalık yaratmak ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacı taşıyan uluslararası bir projedir. Bu kapsamda Malta, Romanya ve Türkiye olmak üzere üç ülke yereldeki paydaş kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütmektedir.
Projenin genel amacı kentlerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yeşil bir dünyanın önemini kavratmak ve sürdürülebilir tarımsal faaliyetler gerçekleştirmektir. Bu kapsamda çevre ve tarımsal faaliyet bilinci oluşturmak amaçlı bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve gerek okullarda gerek ilçenin belirlenen kısımlarında botanik bahçeler/ balkonlar oluşturulacak, bir dizi faaliyetler yürütülecektir.
Faaliyetler arasında kurum personellerinin; kentlerin yeşillenmesi ve kentsel tarım faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla bilinçlendirilmesi için uygulama yapılması da bulunmaktadır. Bu kapsamda; Arsuz Hükümet Konağı Bahçesinde “Farm The City” projesine ait bir alan yaratılarak sebze fide dikim etkinliği yapıldı. Etkinliğe Arsuz Kaymakamı Musa Sarı başta olmak üzere kurum müdürleri, proje koordinatörleri katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR