TARİHİ KÜLLİYEDE İFTAR


Payas Kaymakamlığı, Payas Belediyesi ve Payas OSB’nin Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlediği iftarda şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.
Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden olan, 1571 yılında II. Sultan Selim döneminde Sokullu Mehmet Paşa adına yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin büyüleyici tarihi atmosferinde gerçekleşen iftar programına Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas OSB Başkanı Süleyman Çelik, işadamları ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İftar programının düzenlenmesine büyük katkı sağlayan Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çelik ve tüm yönetim kuruluna Hatay için yaptıkları hayırlardan dolayı teşekkür ettiğini belirten Kaymakam Polat Kara, “Ramazan ayının bereketinin yaşandığı, milletimizin birliğinin beraberliğinin ortaya çıktığı, zengini ihtiyaç sahibiyle buluşturan bu tür sofralar; hem devletimizin şefkatini, hem işadamlarımızın cömertliğini, hem de aramızdaki dayanışma ve kaynaşmayı göstermek açısından çok önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kara ve beraberindekiler Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde dolaşarak orada bulunan esnafla sohbet ettiler.
Haber: Yılmaz AKPINAR