RAMAZAN, YÜREKLERE HUZUR VERİR


İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İslam aleminin ve tüm Müslümanların özlemle beklediği 11 ayın sultanı Şehri Ramazan ‘yüreklere huzur vermek, hasta kalpleri onarmak için geleceğini söyledi.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci Ramazan ayı öncesinde İlçe Müftülüğünde Basın mensuplarıyla bir araya gelerek vatandaşlara ramazan ayının önemini dikkat çekti. Müftü Şekerci, 5 Mayıs Pazar gecesi sahurla Ramazan ayına idrak edileceğini belirterek “İslam âleminin ve tüm Müslümanların özlemle beklediği 11 ayın sultanı Şehri Ramazan yüreklerimize huzur vermek, hasta kalplerimizi onarmak için geliyor. Ramazan ayının gölgesi yaklaştı. Allah nasip ederse Pazar günü akşam ilk sahura kalkacağız. Pazartesi de 2019 Ramazanının ilk orucuna başlayacağız” dedi.

‘RAMAZAN OKULUNA KAYDIMIZI YAPTIRALIM’
Vatandaşlara birkaç tavsiyelerde de bulunan İlçe Müftüsü Şekerci “Kulluğumuzu hatırlatan kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan, bizleri yeniden ve yine Kur’an muhabbetti tilavetiyle tanıştıran ve canlandıran bir mevsimine, bereket iklimine girmiş olacağız inşallah. Geliniz bütün kardeşlerim bu Ramazan mevsiminde, ramazan okuluna kaydımızı yaptıralım. Bir ay boyunca bu mektepte tüm eksiklerimizi giderelim, yeniden ve yepyeni bir aşkla kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi sevgi ve muhabbetimizi perçinleyelim” diye konuştu.

Bu önemli ve mübarek ayda içinde mümkün mertebe teravih namazlarını camilerde kılmaya çalışılmasını da tavsiye eden Müftü Şekerci, “Her gün Kur’an okumaya, Kur’an-ı anlayarak okumaya çalışalım. Boş şeylerden uzak duralım, dedikodu ve gıybette karşı özellikle savaş açalım. Ramazanın güzelliğini, muhabbetini, kardeşlik iklimini inşallah hep birlikte bu huzur ortamında, huzur d dolu ilçemizde yaşamaya çalışalım. Orucumuzu zedeleyecek olan her şeyden uzak duralım. Özellikle şu cümlenin altını çiziyorum; ‘Gönül yakınlardan değil, gönül kuranlardan’ olmaya çalışalım. Ramazan ayı sabrın ve azmin öğretmenidir. Bu nedenle gün içinde karşılaştığımız bütün olumsuzluklara karşı sabrımızla metanetimizle ve azmimizle karşı koyalım. Şeytanların zincire vurulduğu böyle bir ayda hatalar ve günahlardan dolayı yüce rabbimizden af, bağışlama dileyelim” şeklinde konuştu.

YARDIM ELİNİZİ UZATIN
Ayrıca Ramazanın en önemli özelliklerinden birisinin fakirin, kimsesizin, yoksulun dulun, yetimin kapısını çalmak olduğunu vurgulayan Müftü Şekerci şunları kaydetti: “Bütün İskenderunlu kardeşlerimden, komşularından haberdar olmalarını, yanı başlarındaki fakirin, fukaranın hallerini sormalarını ve ellerinden gelen imkanlar doğrultusunda onlara en güzel şekilde infakta bulunmalarını Allah için yardım ellerini uzatmalarını istirham ediyorum.”