KALBİMİZ TÜRKÇE ATAR!


İskenderun Teknik Üniversitesi Türk Tarihi Araştırma Topluluğu, 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknoversite günleri kapsamında 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde anma gerçekleştirdi.
Geçmişte ve bugün var olan 16 Türk Devleti ve 7 Bağımsız Türk Devletlerinin bayrakları ile gerçekleştirilen büyük ilgi gören bayrak yürüyüşü yoğun bir kalabalık eşliğinde üniversite bahçesine kurdukları eski Türk tipi otağlarında son buldu.

Burada yürüyüşe katılan ve otağlarını ziyaret misafirlerine Özbek pilavı ikram eden İskenderun Teknik Üniversitesi Türk Tarihi Araştırma Topluluğu Başkanı Mehmet Asım Akyazıcı topluluklarının vizyon ve misyonlarından bahsederek, Türk Milletinin yılmaz neferleri, Türklük ruhunun her daim bekçileri olacaklarını ve her yıl 3 Mayıs günü bayrak yürüyüşlerini geleneksel hale getirilerek sadece 3 Mayıs Türkçüler gününde değil çalışmalarını her zaman Türklük bilincini topluma aşılayıp, yaşatacaklarını bildirdi.

Dörtyol Atatürk At çiftliğinden gelen Atlı okçuluk ve binicilik dersleri veren ekibin gösterilerine ilgi çok yoğun oldu. Gösteriden sonra Geleneksel Türk kıyafetleri ile binicilik dersleri verilerek öğrenciler ve ziyaretçiler at sürmenin keyfini yaşadılar. Son olarak sanatçı İlyas Öztürk’ün konserine yoğun ilgi gösteren misafirler ve topluluk üyeleri hep bir ağızdan sanatçının söylediği şarkı ve türkülerle eşlik etti.

Topluluğun etkinliğine katılan kültürel hizmetlerde her daim bulunan Kitap Otağı Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç, program sonrası yapmış olduğu açıklamada, “İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Türk Tarihi Araştırma Topluluğunun bulunması ve böylesine girişken ve gelişimci toplulukların sayısının artması bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Türk kültürünü yaşayıp yaşatan gençlerin olması geleceğe dair umudumuzu arttırdı. Bilindiği gibi 3 Mayıs Türkçüler Günü, 1944 yılından bu yana kutlanıyor. Kısmet olursa gelecek sene 3 Mayıs Kutlamalarını daha geniş çevreler ile kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Nihal Atsız Bey’in yazdığı yolda yürümeye devam edeceğiz” diyerek, açıklamasını şu dizeler ile bitirdi; “Dilimiz Türkçe söyler, kalbimiz Türkçe atar, Biz Türklüğün yârıyız, Türkçülük de bize yâr!”
Haber: Yılmaz AKPINAR