SANDALYE ÇOĞUNLUĞU CUMHUR İTTİFAKI’NIN


31 Mart Yerel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre İskenderun’da Cumhur İttifakı’ndan Belediye Başkanlığı koltuğuna M.Fatih Tosyalı otururken, meclis de Cumhur İttifakı 14+3, Millet İttifakı 13 ve DP 1 üyeden oluştu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Meclis Üyesi Listesinde, Cumhur İttifakı %41.87 oy, Millet İttifakı %39.24 oy ve Demokrat Parti ise %13.95 oy aldı. Bu oy oranlarına göre Cumhur İttifakı 14+3(kontenjan), Millet İttifakı 13 ve DP ise 1 meclis üyesi ile belediye meclisinde yerini aldı.

Partilerin 31 Mart günü yapılan seçimlerde aldıkları meclis oylarının dağılımına göre; meclise girecek olan isimler şu şekilde olacak;
Cumhur İttifakı: Bestami Bilgili, Adnan Mursaloğlu, Muharrem Dingil, Gül Nalcı, Mehmet Ünüvar, Mikail Yıldırım, İsa Saraçoğlu, Emir Selim Yazar, Osman Günay, Halil Ayğan, Seçkin Yıldırımöz, Halil Güneş, Tayfun Boda, İbrahim Yavuz, Erdem Ünlüçetinkaya, Erdal Keleş, Mehmet Ali Dokuzoğlu.

Millet İttifakı: Bestami Kılınç, Ali Mutlu, Murat Kayış, İlhan Gürpınar, Bülent Kırmızıoğlu, Hanifi Karakuş, Sevda Orman, Murat Fatin Bereketoğlu, Hayri Karakuş, Bülent Şimşek, Asuman Şanal, Mesut Boğuşoğlu.

DP ise Sedat Bakır.

Bu arada, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni İskenderun Cumhur İttifakı’ndan 5, Millet İttifakı’ndan 2 Belediye Meclis Üyesi temsil edecek.
Haber: Yılmaz AKPINAR