HAYATIN SIRRI DÜZENLİ BESLENMEKTİR!


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü Okul Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi programı kapsamında, Beslenme ve Diyet Uzmanı Sümeyye Tuncer tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerilere yönelik “Sağlıklı Beslenme” konusunda konferans verildi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sümeyye Tuncer, beslenmenin, insan yaşamının her döneminde önem arz ettiğini belirterek, “Dolayısıyla diyetisyenler olarak hastalarımızın hayatına yaptığımız ufacık dokunuşlar, onların hayatlarında olumlu değişimlere ve yaşam kalitelerinin artmasına yol açacaktır” dedi.

Tuncer, “Pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde beslenmenin önemi çok fazla. Hayatın sırrı düzenli beslenmektir ve korumak tedaviden üstüdür. Yeterli ve dengeli beslenme bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden biridir” diye konuştu.

İskenderun Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Ömer Güler ise, “Organizasyonda emeği geçen Fen Bilimleri Öğretmenimiz Meryem Yiğit’e ve Okul Sağlığı Yönetim Ekibine teşekkür ederim. Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi programı kapsamında bizi kırmayarak devletimize icap eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Sümeyye Tuncer’e velilerimiz adına teşekkür ederim” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR