BÜYÜKELÇİLER HATAY’A HAYRAN KALDI


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile 22 ülkenin büyükelçileri, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti.

Heyetin, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi. İTSO yönetimi tarafından karşılanan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki 22 ülkenin büyükelçilerinin yer aldığı 40 kişilik heyet, Başkan Levent Hakkı Yılmaz ile bir araya geldi.

İskenderun’un ekonomisi, limanı, sanayisi ve ticari konumuyla ilgili verilerin paylaşıldığı ziyarette, Başkan Yılmaz ile Berger birbirlerine plaket verdi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in de katıldığı ziyaret sonunda AB heyeti, İTSO binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Christian Berger ve büyükelçilerin, 4 gün boyunca Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, çeşitli temaslarda bulanacakları bildirildi.

TARİHİ MEKANLARI GEZDİLER
AB Türkiye Delegasyonunun düzenlediği geziye 20 AB üyesi ülkenin büyükelçisi ve diplomatları katıldı. Büyükelçiler Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Katolik ve Ortodoks kiliselerini ve ardından Arsuz’da ki antik Sütunlu Liman Şehri’ni ve Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve AB üyesi ülkenin büyükelçileri ile diplomatları, Hatay’a düzenlenen gezinin ikinci gününde Hatay Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Hristiyanlığın en önemli mekanlarından dünyanın ilk mağara kilisesi Antakya’daki St. Pierre Kilisesi’ne giden büyükelçiler, yapının tarihi hakkında bilgi aldı.

Büyükelçiler, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın verdiği yemeğe katıldıktan sonra Samandağ’a geçerek en az 2 bin yıl önce Roma döneminde sel ve taşkınlardan korunmak için yapılan su kanalları Titus Tüneli’ni gezdi. Daha sonra Samandağ ilçesinde Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi’ni ziyaret eden büyükelçiler, Antakya Medeniyetler Korosu’nun konserini dinledi. HABER MERKEZİ