VATANDAŞLAR İSYANDA!


Arsuz ilçesi Karaağaç mahallesinde bozuk olan yollar vatandaşları çileden çıkarıyor. Yağan yağışlarla zemini daha da kötüleşen yollardan geçmek artık mümkün değil.

Arsuz-Karaağaç çevre yolu, Sezer Sitesi’ne giden orta yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Araç sürücüleri, “Evimize gitmek için yol arıyoruz. Aracımız sürekli arıza veriyor. Her ay binlerce lira tamirat parası veriyoruz. Ama Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin umurunda bile değil. Geçtiğimiz haftalarda bu çukurlu, tahribat olan yollar yüzünden ölümlü kaza yaşandı. Önceki gün de yine araç içinde kadınlarımız yaralandı. Hatta bir araç da takla attı. Yeter artık! Aylardır çile çekiyoruz, hiçbir yetkili işitmiyor mu? Kimse bu yolları iyileştirmek için parmağını oynatmıyor mu?” diyerek tepki gösterdi.

Bu arada, İskenderun Kurtuluş Mahallesi 79 sakinleri de bozuk ve çukur yolların yapılması için Belediyeye defalarca çağrıda bulunmalarına rağmen hiçbir yetkilinin seslerini duymaması nedeniyle kendi işlerini kendileri yapmaya başladılar. Sokakta oluşan çukurlar mahalle sakinleri tarafından taş ve topraklarla doldurulmaya çalışıldı. Birçok esnaf ise yaşananlara isyan etti.