MÜLTECİLER İÇİN HATAY’DA HASTANE KURULACAK


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye ile AB’nin eğitimden sağlık alanına odaklandığını belirterek “Kilis ve Hatay’da iki tane hastane kurulacak” dedi.

Berger ile BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, Brüksel’de düzenlenen “Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi” konferansının sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Konferansta, mülteci sorununda siyasi çözüm önerisi ve insani yardım konusu olmak üzere iki önemli başlığın öne çıktığını belirten Berger, Brüksel’de Türkiye’nin mülteci sorununda üstlendiği rol ve desteğinin altının çizildiği ve takdirle karşılandığını belirterek, 6,2 milyar avro yardım taahhüdünün yanı sıra uluslararası finansal kuruluşlarının da çeşitli krediler önerdiklerini aktardı.

Moumtzis, “Türkiye’nin mülteciler için yaptığı çalışmaları ve göstermiş oldukları cömertliği herhangi bir kelime veya belli bir miktar para ile ifade etmek mümkün değil. Dolayısıyla Suriye’ye komşu olan ülkelere çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Türkiye’ye göstermiş olduğu misafirperverlik, cömertlik ve ayni zamanda mültecilerin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamlarını sağladığı için de çok teşekkür ederim” diye konuştu.
HABER MERKEZİ