KÜLTÜR MİRASIMIZ KORUNUYOR!


Hatay Valisi Rahmi Doğan bir dizi incelemede bulunmak üzere Hatay’da bulunan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy ile birlikte, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Antakya Sokakları arasında bulunan Habib-i Neccar Vakfı Kültür Konakları, Kürt Fakih Camii, Mehmet Şah Vakıf İşhanı gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon ve restitüsyonu yapılan kültür mirası eserlerde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Doğan ve Genel Müdür Erten, zengin bir tarih ve kültür  mirasına sahip Hatay’ın ‘Medeniyetler Şehri’ ünvanını fazlasıyla hak eden bir kent olduğunu ifade ettiler.
Antakya’daki incelemelerin ardından Vali Doğan, Genel Müdür Ertem ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ve İskenderun’da restorasyon ve restitüsyonu devam eden tesis, tarihi bina ve kültür mirası eserlerde incelemelerde bulundu.

ARSUZ’A YENİ BİR CAMİ
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha ve kurum amirlerinin karşıladığı heyet ilk önce vakıflara ait olan merkez camiini ziyaret ettiler. Gezide camiinin ilçede tek olduğu ve çok eski olduğu yeni bir camiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Kaymakam Sarı, Vali Rahmi Doğan ile birlikte caminin yerine yeni ve ilçeye yakışır güzellikte bir caminin yapılması talebinde bulundular.

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, hemen gerekli çalışmaların başlatılması için beraberindeki Genel Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürüne talimat vererek caminin yapılması için elinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ettiler. Heyet daha sonra Arsuz’da restorasyonu tamamlanan kilise ve vakıf evinde incelemelerde bulunduktan sonra ilçemize bir denizden bakış için tekne turu gerçekleştirdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR