İSKENDERUN İÇİN ‘GÜÇBİRLİĞİ’


İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimi, Sahil Petek Kafe de düzenlenen kahvaltılı programla, İskenderun Kaymakamı olarak yeni görevine başlayan İskender Yönden’e hoş geldin dedi.
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ile yönetiminin ev sahipliğinde Sahil Petek Kafe de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İskenderun Kaymakamı iken emekliye ayrılan H. Hasan Özyiğit, İskenderun Eczacı Teknisyenleri Odası Başkanı Cemal Çelik, İskenderun ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz ve kuyumcular odası yönetimi katıldı.

‘BİRBİRİMİZE SARILMAMIZ LAZIM’
Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Bugün burada İskenderun’umuza atanan Kaymakamımız İskender Yönden’e yeni görevinde başarılar dilemek. Malumunuz biz arada böyle kahvaltılar veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Başka Türkiye yok. Birbirimize sarılmamız lazım, birbirimizi sevmemiz lazım. Aynı çatı altındayız, aynı gemideyiz. Bizler kamuoyuna mal olmuş insanlar olarak toplumun önünde güzel şeyler konuşmaya özen göstermeliyiz” dedi.

‘TALEPKÂR OLMALIYIZ’
Kendisi için düzenlenen kahvaltıdan ötürü İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimine teşekkür eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, “Düzenlenen bu kahvaltılar İskenderun’a ve İskenderun esnafına yakışır bir çalışma olmuş. Umarım bundan sonra devam eder. İskenderun nüfusu açısından birçok ilden daha büyük bir ilçe. Bu sebeple her konuya vakıf olma gibi bir şansımız çok zor oluyor. Ama yapılan bu toplantılar sayesinde İskenderun için yapılması gerekenlere vakıf olma durumumuz doğuyor. Bu toplantılar çok da başarılı ki 10 yıldır devam ediyor. Bunu devam ettirelim. Ben de ilçe kaymakamı olarak elimden gelen tüm desteği vermeye çalışacağım. Geleli üç ay oldu. Ben çok fazla odasına kapanan biri olmadım bugüne kadar. Kendimce yaptığım programlarda sabah vatandaşı dinleyip, öğleden sonra tüm ziyaretlerimi çat kapı yapmak vardı. Ama vatandaşlar her zaman öğleden sonra geldikleri için, bu durumu tersine çevirdim. Çalışmalarımı buna göre yapacağım” diye konuştu.

‘İSKENDERUN BASINI HER KONUYA HAKİM’
Konuşmasına önümüzdeki süreçte yapılacak olan 31 Mart seçimlerine değinerek devam eden Kaymakam Yönden, “Önümüzde bir seçim var. Tüm siyasi başkanlara ve adaylara çok teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim süreci geçiriyoruz, herhangi bir sıkıntımız yok. Bu konuda seçimin bir şenlik, özgürlük bayramı olduğunu söyleyebiliriz. Basın mensubu arkadaşlarımın çoğu burada, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışıyorlar. Ben bu kadar, tempolu, düzenli ve konuya hâkim bir basın ordusu görmedim. Çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bizler artık, İskenderun’dan ne isteyeceğiz ona bakmak lazım. Taleplerle gitmek lazım. İskenderun’da bir şey yok demek yerine İskenderun’a bunları yapmak lazım demek gerekli. Bakın şu an için Ziraat Bahçesi’nin yanına bir butik havuz, şehrin belirli yerlerine voleybol, basketbol sahaları yapılmaya başlandı. Beraberinde yüzme havuzunu devreye geçireceğiz. İnşallah üniversite içerisine stat yapacağız. Buradaki stadı yıkıp yerine parklar yapılacak. Yeni kapalı salonlar yapılacak. Tüm bunlar için bizim hazırlıklı ve talepkar olmamız gerekli. Dediğimiz gibi seçim süreci bittikten sonra her şey rayına oturacak” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR