FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ


Hatay’ın İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerinde şiddetli fırtına ve yağmur nedeni ile okullar bir gün tatil dildi.
İskenderun körfezinde öğleden sonra etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına özellikle Belen’in yüksek kesimlerinde hayatı olumsuz etkiledi. Belen ilçesinin büyük bölümü, Arsuz ilçesinin ise Nardüzü, Karaağaç mahallelerinde ve İskenderun’un ise Mustafa Kemal mahallelerinde elektrik kesintileri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı.

İskenderun balıkçı barınağında ise bazı balıkçı teknelerinde fırtınada çıkan dalgalardan dolayı çarpışmadan kaynaklı hasarlar oluştu. Gece barınağa gelen balıkçılar fırtınadan etkilenmemek için teknelerinin halatlarını sağlamlaştırdılar.
Aydınlatma direği limanın içerisinde bulunan binanın üzerine düşerken, devlet demir yolları içerisinde bulunan ağaçlarda yerinden sökülerek parçalandı.

Arsuz ilçesinin bazı mahallelerinde ise iş yerlerinin çatıları uçarken iş yerlerinde ciddi maddi hasar meydana geldi. İskenderun Şekere mahallesinde dev ağaç evin önünde pak halinde duran ağacın üzerine düştü. Mahalle sakinleri ise ağacın budanması yada kaldırılması için belediyeye ulaşmaya çalışıyorlar. Haber: Cuma KESEROĞLU