KİTAP OTAĞI 1 YAŞINDA


Hatay’ın ilk yayınevi olan Kitap Otağı, 1. Kuruluş yıldönümü yazarları ve kitap severlerle birlikte kutladı. Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen geceye yayınevinin yazarları, kitapseverler ve çok sayıda davetli katıldı. İlk olarak slayt gösterileri ile programın açılışı yapılırken daha sonra yazarların tanıtım filmi yayınlandı.

Ardından ise yazarların ve şairlerin şiir dinletileri gerçekleştirildi. Sazlarla cümbüşlerle sanatçıların seslendirdikleri eserler davetliler tarafından büyük alkış aldı. Yazarların kitaplarının da sergilendiği programda kitapseverler bir birinden güzel kitapları yazarlarına imzalatma şansı buldular.

Yayınevi sahibi Numan Alkaç yaptığı konuşmada 1 yıl içinde düşündükleri eser sayısının üzerine çıktıklarını ifade ederek, “Yazarlarımızla ticari bir iş ortaklığından ziyade gönül bağı kurduk. Bu geçen bir yılda hedeflerimizin üzerinde bir eseri yayınladık. Gelecek yıl içerisinde bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bunlarda büyük emeği olan babam Aşir Alkaç’a teşekkür ediyorum” dedi.

Gecede bazı sürprizlerde oldu. İskenderun’un tanınmış iş adamlarından Kazım Gökmen şiir kitabından birkaç şiir okurken eşine yazdığı şiir büyük beğeni aldı. Ses sanatçılarının, yazar ve şairlerin eserleri eşliğinde devam eden gecede davetliler güzel bir akşam geçirdiler. Gecenin sonunda ise yazarlara teşekkür belgeleri Kitap Otağı Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç tarafından verildi. Haber: Yılmaz AKPINAR