TOSYALI HOLDİNG 3 ŞİRKETİYLE İHRACATIN YILDIZI


Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından ilk kez gerçekleştirilen AKİB-Akdeniz İlk 500 İhracatçı Firma-2017 araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş, 275,2 milyon dolar ile ikinci sırada yerini alırken, Tosyalı Filmaşin ve İnş.Demir Ür. San. A.Ş. 15’inci ve Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. ise 16’ıncı oldu.

Tosyalı Holding ülke ekonomisine kattığı değerle, üzerine düşeni layıkıyla yerine getirirken, ülkenin ve bölgenin gururu olmayı sürdürüyor AKİB İLK 500 firmanın gösterdiği rakamsal performansın yanı sıra, ihracat performanslarının illere göre dağılımda Mersin 121 firma ile ilk sırayı aldı. Listenin ikinci sırasında 97 firma ile Hatay ve üçüncü sırada da 84 firma ile Adana bulunuyor. Yani Akdeniz’in 3 büyük şehri illere göre ihracat sıralamasının baş aktörleri konumunda.

İHRACATTA DAHA İYİYE, DAHA GÜZELE GİTME ÇABASINDAYIZ
AKİB Koordinatör Başkanı A. Uğur Ateş de konu ile ilgili açıklamada bulunarak, hedeflerinin “Çağın ve konjonktürün gereklerini kavramış, 78 yıllık deneyimli bir kuruluş olarak ihracatta daha iyiye, daha güzele, daha yüksek rakamlara ulaşabilmek, bölgenin ticaret hacmi ve potansiyelini daha ileri düzeylere taşımak” olduğunu söyledi.

AKİB ihracatına katkıda bulunan ilk 500 firmayı tebrik eden Ateş, listede 1 milyar dolar barajını aşan bir firmanın bulunduğunu belirterek, amaçlarının bu sayıyı artırmak olduğunu, bunun için de yüksek katma değere sahip ürünlere, Ar-Ge’ye, inovasyona, tasarım ve markalaşmaya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Haber: Yılmaz AKPINAR