TERMAL OTELDE KORKUTAN YANGIN


Erzin’de 7 katlı termal otelde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürüldü. Yangına müdahaleye gelirken çamura saplanan itfaiye aracı, iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Otel tahliye edilirken, itfaiye ekipleri, üst katlara da sıçrayan yangına müdahale etti. Yükselen dumanlar, ilçenin birçok noktasından görüldü. İtfaiyenin yoğun çabası sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Hatay Valiliği, Erzin ilçesinde bir termal otelde sabah saatlerinde çıkan yangında 26 kişinin dumandan etkilendiğini bildirdi.

Valilik yaptığı açıklamada, “05 Aralık 2018 günü sabah 06.42 sıralarında İlimiz Erzin İlçesinde bulunan Isos Termal Otel’in kazan dairesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay esnasında otelde bulunan 641 vatandaşımızdan 526 kişi kendi imkânları ile otelden çıkmış, 115 vatandaşımız ise itfaiye ekiplerinin yardımı ile otelden tahliye edildi. Dumandan etkilenen 25 otel müşterisi ve bir itfaiye eri olmak üzere toplam 26 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi olan herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Yangına, çevre ilçelerden 18 itfaiye aracı, 61 itfaiye personeli, 112 Emniyet ve Jandarma personeli, 18 AFAD personeli ve 12 Orman personeli ile müdahale edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Haber: Mustafa TOPAL