BOTANİK PARK’IN SPOR TESİSİ HAZIR!


Oksijen deposu olarak nitelendirilen 53 bin metrekarelik Karayolları eski arazisi üzerinde İskenderun Belediyesi tarafından yapımı devam eden botanik parkın spor tesisi bitme aşamasına geldi.

İskenderun Belediyesi, Botanik parkın yapımını hızla sürdürüyor. Yoğun bir çalışmanın sürdüğü parkta yapımı biten spor tesisleri ışıltısıyla büyülüyor. Botanik Park’ta her gün çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Devasa parkın 3/2’si tamamlanmak üzere.. İçinde bir milim betonarme olmayacak. İçinde yürüyüş parkuru, koşu yolu, bisiklet yolu, anfi tiyatro, yazlık sinema modern ve ahşaptan kermes alanı, 750 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası yapılacak. Halkın kullanacağı nezih bir yere halk sahip olacak” dedi. 

Şehir merkezinde birçok mahalleye hitap eden devasa parkın çalışmalarını, çevre sakinleri ilgiyle ve memnuniyetle izliyor. Çevre sakinleri, “Burası daha düne kadar betonarme bir yapıydı. Kimsenin kullanamadığı metruk bir yerdi. Bugün Botanik park ile nefes alabileceğimiz, sosyal yönlerinden faydalanabileceğimiz bir alana dönüşüyor. Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ediyoruz” dediler. Haber: Yılmaz AKPINAR