AVCILARSUYU ORTAOKULU KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU


Arsuz Avcılarsuyu Ortaokulu’nda Milli Eğitim camiası ve okulun koordinesinde KADEM’in büyük katkılarıyla bir sınıf kütüphaneye dönüştürüldü.

Çeşitli kurum ve kuruluşların katkı sağladığı ‘Hatay Gezginler Grubu’nun bir kısım bakım ve onarım, boya çalışmalarını yaptırdığı, bir kesimin kitap desteği sunduğu okul kütüphanesi, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin büyük katkılarıyla sonuçlandırılarak, açılışı yapıldı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Selma Tunç ve yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Şube müdürleri, okul müdürü ve yöneticileri ile öğretmenler ve öğrenciler ile velilerin katıldığı açılış programı renkli görüntülere sahne oldu.

‘ARSUZ’DA 5 KÜTÜPHANE AÇTIK’
Kaymakam Sarı, KADEM Başkanı Selma Tunç ve yönetimine, emeği geçen Gezginler Grubu, ayrıca okul idaresi ve öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek, yaklaşık 15 günlük süreçte beş okulda kütüphane açılışı yaptıklarını, bunun da milli eğitim ve okul idarecilerinin koordinesinde çoğunlukla STK’lar ve hayırseverlerin katkısıyla olduğunu ifade etti.

Kaymakam Sarı, okuma alışkanlığı kazanmanın öğrenciler için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı ve konuşmanın sonunda kütüphanenin en etkin şekilde kullanılması için öğretmenlerden ve öğrencilerden söz aldı. Konuşmaların ardından bir sınıfta öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden heyet okulun sorunlarını dinledi, öğrencilerle geleceğe dair ve eğitime dair sohbetler gerçekleştirildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR