NEZİH MEKAN, HUZURLU İNSAN, KESİNTİSİZ HİZMET


İskenderun’a atanan ve Kasım ayıda göreve başlayan İlçe Müftüsü Osman Şekerci, hem kendini tanıttı, hem de içinde bulunulan ‘Mevlid Haftası’ hakkında kamuoyunu basın aracılığıyla bilgilendirdi.

İlçe binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen 13 Kasım tarihi itibariyle göreve başlayan Müftü Osman Şekerci İskenderun’un güzel bir yer olduğunun altını çizerek “Rabbim özene, bezene yaratmış burayı, bir şehirde olması gereken bütün güzellikler var. Denizi, yeşili, yaylası, doğası, kültürü, insanlarda uyum, ahenk, birlik, beraberlik var” dedi.

Müftülük ekibiyle ilgili de övgüyle bahseden yeni müftü Osman Şekerci “İnanıyorum ki bu ekiple birlikte biz Diyanet İşleri Başkanlığı temsil ve din hizmetleri noktasında çok güzel işlere, projelere imza atacağız. ‘Nezih mekan, huzurlu insan, kesintisiz hizmet’ bizim çalışma prensibimiz ve bu üçünün çatısını da ihlas ve samimiyet oluşturuyor. Gerek Müftülük binamız, gerekse camilerimiz ve kuran kurslarımız olsun, bütün hizmet alanlarımızda inşallah bu üçlü anlayışı yerleştirmeye çalışacağız din gönüllüsü kardeşlerimizle birlikte” diye konuştu.

KONFERANS DÜZENLEYECEĞİZ
İçinde bulunuldukları ‘Mevlid haftası’ olduğuna da değinen İlçe Müftüsü Osman Şekerci “Dün akşam peygamber efendimizin 1447’nci doğum yıldönümünü idrak ettik. 1989’dan buyana diyanet işleri başkanlığımız kutlu doğum haftası olarak miladi takvimi esas almaştı. Her sene Nisan ayının 12-20 arasını kutlu doğum haftası olarak yurt genelinde ve yurt dışı teşkilatlarımızda idrak ediyordu. Ama son iki yıldır, bu haftayı artık kameri, Hicri takvime endekslemek suretiyle, Regül evvel ayının 12. Gecesi başlıyoruz, dün gece mevlid kandiliydi. Bu geceden itibaren haftayı, Mevlid-i nebi haftası olarak artık yurt çapında ve yurt dışı teşkilatlarımızda kutlamaya çalışacağız. Peygamber efendimizi anmaya, anlatmaya ve onun örnek yaşantısını insanımızın zihin dünyasına sunmaya çalışacağız. İskenderun Müftülüğü olarak da bu noktada bir takım etkinliklerimiz olacak. Final etkinliğimizde ise cumartesi günü saat 13.00’de Grand Plazada Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İşleyen hocamızın katılımıyla bir konferans gerçekleştireceğiz” şekelinde konuştu.
Basınla buluşma etkinliğine İGC Başkanı Veysel Cıncık da katıldı.Haber: Cuma KESEROĞLU