MAHKEME KARARINA RAĞMEN..


Belen ilçesi Sarımazı mahallesinde kurulan Doğa Park yaşam alanı yaklaşık 3 yıl önce Belen Belediyesi tarafından ihalede usulsüzlük olduğu gerekçesiyle işletmeciliğini İbrahim Tufan’ın yaptığı doğa park yaşam alanını el koyarak kullanımını Belen Belediyesi’ne geçirmişti. Yaşanan gelişmeleri tüm dosyalarla birlikte mahkemeye taşıyan İbrahim Tufan, üç yıl süren hukuk mücadelesi sonrasında mahkemenin tesisi tekrar kendilerine verildiğini hatırlattı.

İbrahim Tufan, elindeki mahkeme kararlarıyla tesise gelerek tesisin boşaltılmasını istedi. Belediye yetkilileri ise tesise gelerek, boşaltma işlemlerinin yapılacağını söyledi. Ancak iddialara göre Belediye Başkanı Adnan Vurucu’nun mahkeme kararına rağmen tesisi boşaltmak istemeği ve mahkeme kararıyla tesisi geri alan kişilere de tesisi kullandırmadığı iddia edildi.

Haber ekibimize açıklamada bulunan işletmeci İbrahim Tufan, “Geçmiş dönem belediye Başkanı döneminde yaptığımız ve hukuka uygun olarak yapılan tesisimiz Başkan Adnan Vurucu döneminde ihalede sorun olduğu gerekçesiyle tesise el koymuştur. Bunun üzerine yaşanan gelişmeleri mahkemeye taşıyarak hukuk mücadelemizi başlatmış olduk. Yaklaşık 3 yıl süren bu hukuk mücadelesini kazanmamıza ve elimde mahkeme kararı bulunmasına rağmen tesiste biz Belen Belediyesi zabıta ekipleri ile polis oturuyor. Hukuk kararını vererek işletmeni bana verilmesine karar vermesine rağmen tesisimi Belen Belediye Başkanı bizlere teslim etmiyor. Bu konuda ciddi bir suç işlediğini düşünüyoruz. Tesisi bize vermediği her gün Belen Belediyesi ve Belen halkını zarara uğratıyor” açıklamasını yaptı. Haber: Cuma KESEROĞLU