CEHALETİN DÜŞMANI ÖĞRETMENDİR


Hatay’da düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Hatay Bahçeşehir Koleji’nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin gününü en içten dilekleriyle kutladığını söyledi. Vali Doğan, bitmeyen gayretleri ve sonsuz sabırlarıyla nesiller inşa etmelerine rağmen gösterdikleri tevazuyla da insanlığa yol gösteren öğretmenlerin çalışmalarının her türlü takdirin üstünde olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan ise kentteki eğitim başarısını fedakar öğretmenlerle daha yukarı taşıyacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler, yemin etti. Emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Protokolü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencisi “Dünyanın Bütün Çiçeklerine” adlı şiiri okudu.

Akabinde resim, şiir, anı ve kompozisyon yarışmalarından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR