PAYAS BELEDİYESİ’NDEN ‘ŞEHİT EMANETLERİ’ SERGİSİ


Payas Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, “14. Şehit Emanetleri- Şehit Yetkin Erşan” Sergisi’ni açtı. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Vatan için şehit düşen kahramanların kullandıkları özel eşyalardan oluşan sergiye tüm vatandaşları davet etti.

Sergide Adı İle Yad Edilen Şehit Yetkin Erşan’ın ailesi şunları söyledi; “Oğlumuz Yetkin “26.03.1991‘de doğdu askerliğini Silopi /Çalışkan taburunda bitirdi , geldikten 1 yıl sonra uzman çavuş olarak İzmir Yeni Foça’da eğitimini tamamladı. Türkiye’de Muş/Bulanık Tunceli, Diyarbakır/Sur operasyonlarına katıldı. Oğlum 8 Şubat 2016 tarihin de vuruldu 16 gün Gata Askeri hastanesinde yattı. Oğlum vuruluna kadar bizim evladımızdı, 23 Şubat’tan sonra 80 milyonun evladı oldu. Vatan sağ olsun.”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise; “Böylesi önemli ve özel sergiyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde, Hataylılara kavuşturmaktan onur duydum. Bizler bu vatan topraklarında, Cumhuriyet Bayramını kutlayabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, şehitlerimize rahmet yakınlarına Cenabı haktan sabır diliyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR