ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE!


Hatay Valisi Erdal Ata, 2015 yılında Suriye’de rehin alınan Japon gazetecinin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.
Vali Erdal Ata yaptığı açıklamada, 23 Ekim Salı günü üzerinde tanıtım kartı bulunmayan ve Japon vatandaşı olduğu belirtilen bir kişinin güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan çalışma sonrasında Suriye’den Türkiye’ye getirildiğini belirterek, “Devletimizin ilgili birimleri tarafından Japon makamları ile yapılan istişareler neticesinde söz konusu şahsın 2015 yılında kaçak yollarla girdiği Suriye’de kaçırılan kayıp Japon basın mensubu Yasuda Jumpei Yamamato olduğu tespit edilmiştir. Şu anda Göç İdaresinde Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan Japon gazeteci, Japon yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda işlemleri bittikten sonra teslim edilecek” dedi.
Vali Ata, ayrıca Japon gazetecinin Türkiye’ye getirilmesi için herhangi bir askeri bir operasyon yapılmadığını ifade ederek emniyet ve istihbarat birimlerinin yaptığı çalışma sonrasında Türkiye’ye getirildiğini belirtti.
Japon gazeteci ülkesine, ailesine kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, Türkiye’ye teşekkür etti. Açıklamayı Japonya’dan gelen çok sayıda gazeteci de takip etti.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR TELEFONU
Japonya Başbakanı Abe, Suriye’de teröristlerce rehin tutulan gazeteci Yasuda’nın kurtarılmasından ve Türkiye’ye salimen giriş yapmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Hatay’a dün getirilen ve Suriye’de 2015 yılında kaçırılan Japon gazeteci Yasuda Jumpei Yamamato olduğu iddia edilen kişinin kimlik tespiti için Japon Büyükelçiliği’nden bir heyet, Hatay İl Göç İdaresi’ne gelmişti.Güvenlik ve istihbarat birimlerinin koordinesinde dün Hatay’a getirilen ve kayıp gazeteci Yasuda Jumpei Yamamato olduğu iddia edilen kişi, büyük gizlilik içinde Hatay Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmişti. Haber: Yılmaz AKPINAR