ÇOCUKLAR YALNIZLAŞIYOR!


Son zamanlarda ülkemizde yaşanan intihar olayları ve aileler arasında yaşanan şiddetli tartışmalarla ilgili Psikiyatri Uzmanı ve Aile Terapisti Doktor Suat Yiğit, haber ekibimize bilgi verdi.

İntihara kalkışmak sadece gençlere ait bir durum değildir. 5 yaşındaki çocuktan 100 yaşındaki insanlar da bu sıkıntının içine girebilir. Çünkü intihar bir hastalıktır. Bunun tedavisi konusunda tıbbın en zor hastalıklarından biridir. 15- 25 yaşlarında olan gençlerin intihara kalkışması Parasuisidal girişimidir, yani intihar denemeleridir. Denemeler sırasında kazaen gençler hayatını kaybeder. Neden son zamanlarda bu konu arttı. Çünkü kaygı bozukluğu denen bir sorun var. İnsanlar ilk önce kendi içinde kendine güvenememesi sonrada başka insanlara güvenemediği için yalnızlık duygusu içini giriyor. Yalnızlık duygusuna içerisine giren herkes bu kez de etrafındakilere olumsuz bakıyor buda kişiyi çok kötü duruma getiriyor. Gençlerin yeni nesil olan internet ve teknoloji hayatımızın her alanında var ve şarttır. Çünkü bir çok alana teknolojiyle ulaşmak durumundayız” dedi.

ÇOCUKLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLENELİM
Dr. Yiğit, “Ancak teknolojinin bizi kullandığı bizim üstümüzde yoğunlaştığı dönemlerde çocuklar yalnızlaşıyor. Odalarına gidip tablet ve bilgisayarlarla takılıyorlar. Onlar sessiz görünse de yalnızlaştıklarını fark etmiyoruz. Sohbet etmiyoruz. Eskiden hepimiz bir birimize sarılarak samimiyet kurardık şu anda kaç aile bunu gerçekleştiriyor ki herkes teknolojinin kıskacı altında. Oysaki insanlarla göz göze gelin ellerini sıkın onlara sevgi verin. Hiç düşündünüz mü en son çocuklarıyla kalabalık şekilde insanlar evinize ne zaman geldi? Sıcak ve samimi bir ortamda buluştunuz mu? Ve siz onlarla cümbür cemaat kahkahalarla sohbet ettiniz?” diye sordu.

Evliliklerin çok çabuk bittiğine değinen Yiğit, “Temmuz ayında evliliklerin yoğun olduğu bir ayda 200 nikah yapıldı, 675 boşanma davası olmuş. Eskiden bu tam tersiydi, çünkü kimsenin kimseye sabrı kalmadı esas sorun budur” dedi.Haber: Cuma KESEROĞLU