BATTI ÇIKTI TRAFİĞE AÇILDI


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’da tamamlanan 1750 metre uzunluğundaki 3 üst geçitli PAC Meydanı- Tayfur Sökmen Bulvarı Battı-Çıktı Projesini CHP’li dört milletvekilinin de katıldığı törenle trafiğe açtı.
Battı-çıktının başlangıç noktasında gerçekleştirilen törene CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun’un şehir trafiği problemini çözmek ve rahatlatmak amacıyla yaptığı 1750 metre uzunluğundaki 3 üst geçitli PAC Meydanı Battı-Çıktı Projesi nihayet tamamlandı.

DEV PROJELER DEVAM EDECEK
İskenderunlu hemşherilerinin %95’inin yapın dedikleri yolu yaptıklarını ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş “Sonuç itibariyle bugün trafiğe açacağız. Resmi açılış değil, sağolsun milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ilçe yöneticilerimiz ve hemşeherilerimiz teşrif ederek bizi burada onurlandırdılar. Bu sadece yolun trafiğe açma merasimidir. İnşallah Hatay’ın geri kalan sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.
CHP’li Milletvekili Suzan Şahin de, İskenderun, büyük projelere imza atan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanına sahip olduğunu vurgulayarak “Ciddi bir hizmet aşkı, insan sevgisi var. Bu hizmet aşkı, insan sevgisiyle dev yeni projelerle İskenderun’u onurlandıracak, biliyoruz. Bütün 15 ilçemizde dev projeleri var. Duyanlar duymayanlara lütfen duyursun, dev projelerle karşınızdayız ve böyle devam edecek” diye konuştu.

KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK 
Adana’daki bir battı-çıktının Karayolları 5. Bölge tarafından yaparken, Hatay’daki tüm battı-çıktılarını Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak zorunda kaldığını ve bunu ayrımcılık olarak nitelendiren Mehmet Mansuroğlu da “Hatay Büyükşehir Belediyesi 15 ilçeye eşit bir şekilde hizmet yapmaya çalışıyor. Bu bölgenin en büyük projelerinden biri, İskenderun’a trafikte rahat nefes aldıracak olan, kent trafiğini %60 rahatlatacak bu battı çıktı, başta İskenderunlulara ve tüm Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  CHP’li Milletvekili Serkan Topal da, İskenderun’da hayata geçirilen iki battı çıktı projesinin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a İskenderun halkı adına teşekkür etti.

KONVOYLA GİRİŞ YAPTILAR
CHP’li Milletvekili İsmet Tokdemir ise İskenderun’a yapılan iki projenin üç günlük değil, yüz yıllık bir eser olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Çok kalıcı bir eser. Hatay’ımızın 15 ilçesinde çok güzide eserler bırakan Lütfü Savaş Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, daha önce yoğun bir trafik akışının bulunduğu ikinci battı çıktının inşa edildiği bu güzergahta çok sık kazaların meydana geldiğini hatırlatarak başta trafik yoğunluğundan oluşan sıkıntılar olmak üzere birçok sorun da bu projeyle sonlanacağına inandığını söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milletvekilleri ve beraberindekiler araçlarıyla battı-çıktıya törenle giriş yaparak alkışlar arasında yolu trafiğe açtılar. Haber: Yılmaz AKPINAR