BAKAN PAKDEMİRLİ ZEYTİN HASADINA KATILIYOR


Hatay’da, 27-28 Ekim tarihlerinde yapılacak 2. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de zeytin hasadına katılacağı bildirildi.
Altınözü ilçesinde tarım ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın girişimleriyle düzenlenen festival için hazırlıklara devam ediliyor.

ALTINÖZÜ’NÜN EŞSİZ ZEYTİNİNİ DÜNYA TANIYACAK
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin önemine vurgu yaptı. Medeniyetler şehri Hatay’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydeden Yayman, “Akdenizbölgesindeki zeytin üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştiren ve bu payla ilk sırada yer alan Hatay, Türkiye’deki zeytin ağacı varlığı bakımından yüzde 10’luk bir paya sahip. Toplam tarım arazilerinin yüzde 52’sini zeytinliklerin oluşturduğu Altınözü ilçesi, zeytinlik alan varlığıyla Hatay zeytinlik alanlarının yüzde 33’üne sahip olup, Hatay ilimizin zeytinyağı üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini üretmektedir” ifadelerini kullandı.
Hatay’ın binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçesi olan Altınözü’nün, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Yayman, “Hatay, asırlar boyunca farklı kültür ve dini inançlara sahip insanları, dostluk, kardeşlik, sevgi ve birlik hisleri içerisinde etrafında kaynaştırmıştır. Bu festivalle, Altınözü’nün eşsiz zeytinini Türkiye ve dünya tanıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu.Yayman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılacağı festivale herkesi davet etti.Öte yandan Kaymakam Bülent Uygur, zeytin diyarı Altınözü ilçesinin, birçok tarihi mekanı içinde barındırdığını hatırlattı.

TURİZMDE ATAK YAPACAĞIZ
Uygur, Yunushan Roma Nekropolü, Koz Kalesi, Doğu Akdeniz’in tek zeytin müzesi, Kırkgöz Mağaraları, Altın Zeytin Cam Seyir Terası ve inanç turizmiyle Altınözü ilçesini, ülkede hızla gelişen turizm sektöründe daha ön plana çıkararak, turizm alanında hak ettiği noktaya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise festivalin 27 Ekim 2018 Cumartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyledi.Sezonun ilk zeytin hasadının Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafından yapılacağını dile getiren Sarı, “Festival, ‘Altınözü’nde Zeytin Hasadı’ konulu tanıtım filmi gösterimi, Altınözü Müftülüğü Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu temel atma töreni, Canan Karatay ile sağlıklı yaşam söyleşisi ve Zeytin Tadında Yaşam Programı’yla devam edecektir” diye konuştu.Festival kapsamında Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması, Altınözü Zeytin Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Zeytin Dalı Korosu Solo Konseri ve çeşitli etkinlikler ve yarışmaların yapılacağı öğrenildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR