TRAFİKTE KURALLARA SAYGI KAZALARI ÖNLER!


Son günlerde artan trafik kazalarına dikkat çeken Uzman Direksiyon Eğitmeni Çilem Uyar; kural ihlalleri, dikkatsizlik, fazla özgüven saygı ve hoşgörü eksikliğinin kazalara davetiye çıkardığını söyledi. Yeni ehliyet alacak ve trafiğe çıkmaya hazırlanan binlerce sürücüye eğitim desteği veren bölgenin önemli sürücü kurslarından Sonat Sürücü Kursunda uzman direksiyon eğitmeni Çilem Uyar gerek Türkiye’de gerekse kent içinde yaşanan kazaların sebeplerine işaret etti.

‘ÇOK SABIRSIZ VE HEYECANLIYIZ’
Uzman Direksiyon Eğitmeni Uyar özellikle yaz aylarında kazaların daha da arttığına vurgu yaparak “İnsanlar hayatın çok önemsiz olduğunu düşünüyor ya da ben çok iyi araba kullanıyorum bir şey olmaz sollar geçerim diyen insanlar var. En çok kaza yapan kişiler bence en iyi araç kullanan kişilerdir. Sebebi ise insanların çok sabırsız ve heyecanlı ve biran önce gidecekleri yere yetişme telaşı içerisindeler ve yeterince kurallara uyulmamaktadır. Kırmızı ışıkta geçince ne kadar erken gidebiliriz ki sadece 5 saniye önce gideriz, bu bizim hayatımızı değiştirmez ama bazılarının canını yakabilir” şeklinde konuştu.

GÖZ TEMASI KURMALIYIZ
Sürücülere araçlarına binerken ilk yapılacak adımın evdeki koltuk rahatlığının sağlanması, aynaları kontrol ederek çevreyi görebilme imkânı oluşturulması gerektiğine değinen Uzman Direksiyon eğitmeni Çilem Uyar “Özellikle kavşaklarda insanla durmadan geçiyor. Her iki taraftar karşı tarafı beklesin düşüncesinde ve sorun da burada başlıyor. Ben beklemeyeyim o beklesin düşüncesi var. Mutlaka göz teması kurmalıyız ve mutlaka yavaşlayarak kavşağı çok iyi kontrol etmeliyiz” dedi.
Özellikle araçlarda sinyal verme konusunda sıkıntı yaşandığına değinen Çilem Uyar, “nasıl biz insanların beden dili varsa araçların da beden dili olduğunu, mutlaka sinyali iyi ve zamanında kullanılması gerektiğini, önümüzdeki, arkamızdaki araca ne yapacağımızı bildirmemiz gerektiğini” söyledi.

Trafikte asla telefon kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman eğitmen Çilem Uyar, sürücü kursu adaylarının trafikte zor anlar yaşadığını da belirterek, diğer sürücülerin daha saygılı ve bilinçli davranarak, trafiğe yeni çıkacak aday sürücülerin korkutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Haber: Cuma KESEROĞLU